avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

m-am angajat pe perioada determinata, iar angajatorul meu mi-a dat un contract de munca semnat si stampilat doar de directorul si directorul adjunct al firmei, nefiind inregistrat la ITM.

Din cate stiu indiferent daca CIM este pe perioada determinata sau nedeterminata trebuie sa fie inregistrat si sa aiba stampila ITM.

Va rog sa imi confirmati.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 21 Noiembrie 2012
indiferent de forma c.i.m trebuie inrg i.t.m
Inainte cu minim o zi de la data angajarii, angajatorul trebuie sa anunte la REVISAL angajarea dv.
Incepand cu 01.01.2011, contractele de munca sa inregistreaza in Registrul General de Evidenta a Salariatilor (REVISAL) al angajatorului, inregistrarea efectuata se transmite la ITM, fie online sau personal de catre angajator pe disheta. Nu mai apare inregistrarea de la ITM pe contract. Puteti solicita angajatorului o copie dupa inregistrarea CIM in Revisal sau sa verificati efectuarea inregistrarii CIM la ITM.
De la 01.01.2011, ca urmare a abrogarii Legii nr.130/1999, angajatorii nu mai au obligatia de a inregistra la ITM contracte individuale de munca, precum si actele privind incheierea, executarea, modificarea şi incetarea contractelor individuale de munca ... totul se completeaza si se transmite prin Registrul general de evidenta a salariatilor care se intocmeste in forma electronica.

Prin urmare, dupa aceasta data c.i.m. nu vor mai avea numar de inregistrare de la ITM.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare salariat la pfa OanaAura OanaAura Buna ziua vreu sa angajez o persoana pe PFA-ul meu. Ce pasi trebuie sa urmez? Am inteles ca trebuie sa merg la ITM si ca imi trebuie neaparat semnatura ... (vezi toată discuția)
Cim mebi mebi Dupa o perioada de 3 luni am primit contractul individual de munca care [u][b]nu are specificat numarul de inregistrare in registrul general de evidenta a ... (vezi toată discuția)
Contract Mariusdmp Mariusdmp Cum verific daca contractul de munca este inregistrat? (vezi toată discuția)