avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificarea contractului de munca

Buna ziua! As dori sa stiu daca a fost depus contractul meu de munca,si cu ce data?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 27 Septembrie 2014
Buna ziua,

:) intrebarea dvs. fiind de departe incomplet formulata, este cel putin amuzanta!

O varianta de raspuns, ar putea fi sa intrebati angajatorul, intrucat el este cel mai in masura sa va raspunda si mai mult decat atat, din REVISAL are obligatia sa va dea la cerere, dovada inregistrarii si transmiterii catre ITM.

In cazul in care refuza, va puteti adresa la ITM cu o sesizare.

Succes!
1. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

2. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

3. Un c.i.m.netransmis in REVISAL are aceeasi valoare juridica ca si un c.i.m.transmis in REVISAL.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Cand ati semnat contractul individual de munca (CIM) ati primit si dvs. un exemplar semnat de angajator si de dvs.

2. - CIM are un numar si data de inregistrare in Registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal).
- Puteti merge cu acest CIM la ITM sa va confirme ca este inregistrat.

1. Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Prin urmare, daca angajatorul a incalcat dispoziriile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.

2. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca .

3. Angajarea fiecarui salariat se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare maria2777 maria2777 am cerut o copie dupa contractul individual de munca de la angajator .Intrebare: contractul trebuie sa aiba nr in registrul general de evidenta a salariatilor ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu inmaneaza salariatului un exemplar de pe contractul individual de munca djkt2 djkt2 Am vazut ca au mai fost topicuri pe tema asta dar nu pot posta acolo. Sper ca informatiile de aici ii vor ajuta si pe altii. Stiu ca e cam mult de scris dar ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca user123456 user123456 M-am angajat in 29 mai la o firma, am dus toate actele necesare, dar nu am semnat nici un contract de munca. De la firma mi se spune ca am un contract pe ... (vezi toată discuția)