M-am angajat in 29 mai la o firma, am dus toate actele necesare, dar nu am semnat nici un contract de munca. De la firma mi se spune ca am un contract pe perioada nedeterminata, dar eu nu am semnat nimica si nici nu am vazut vreun contract. Poate fi inregistrat si sa fie valabil chiar si fara semnatura mea?
Incepand cu 01.01.2011 nu se mai inregistreaza c.i.m. la ITM.
Ele se transmit prin REVISAL cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activității de către salariat. Operatiunea de inregistrare si de transmitere a c.i.m. in REVISAL este posibila si fara a avea semnatura dvs pe c.i.m.
Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........
Prin urmare, intrucat angajatorul a incalcat dispoziriile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.
Intrebare
maria2777
am cerut o copie dupa contractul individual de munca de la angajator .Intrebare: contractul trebuie sa aiba nr in registrul general de evidenta a salariatilor ... (vezi toată discuția)