nu reusesc sa gasesc in tot internetul asta un model de calcul actualizat pentru pensia de la stat.
Adik un fel de template care sa spuna:
incadrare in munca in anul X
salariu pe anul 1, 2, 3...50 si punctajul calculat pt fiecare
Pensie la Z ani = ???
Asta vreau eu sa vad.
De fapt m-ar interesa cat ar fi pensia oferita de stat la un salariu de 880 pe tot parcursul activitatii, si cat ar fi la un salariu, sa zicem, de 3000 ron.
Vreau sa vad, daca firma la care lucrez nu imi plateste salariul integral pe CM, care ar fi suma cu care eu as putea sa contribui la un fond privat (pensie facultativa, pilonul III) pentru a avea o pensie decenta. si de asemenea sa pot face o comparatie intre suma de 200 de eur deductibili anual pe care firma este gata sa o plateasca pentru mine si ce ar insemna sa imi puna salariul integral pe CM.
As aprecia foarte mult ajutorul in acesta directie.
nu stiu daca iti mai este de folos, dar din cate stiu eu, asa cum au mai spus si antevorbitorii mei, trebuie sa fi cotizat la CAS in ultimul an. Pentru asta tu trebuie sa faci dovada acestei cotizari.
Ca sa fii platit pentru cocediul medical pe care tu l-ai avut, trebuie sa vorbesti cu fostul angajatori sa iti emita o adeverinta, prin care declara ca pe perioada cat ai fost angajat (si aici cred ca trebuie trecuta perioada exacta cu zi/luna/an) ei au platit la CAS sumele aferente salariului tau. Trebuie sa dea si contul/conturile in care s-au facut aceste plati (adik la trezoreria carui sector + cont IBAN).
De indata ce ai aceasta adev. semnata si stampilata de cineva de la Resurse Umane sau de Manager, o aduci la actualul loc de munca (pastreaza si tu o copie), le ceri sa ti-o inregistreze ca document de intrare si sa iti plateasca concediul.
nu stiu daca iti mai este de folos, dar din cate stiu eu, asa cum au mai spus si antevorbitorii mei, trebuie sa fi cotizat la CAS in ultimul an. Pentru asta tu trebuie sa faci dovada acestei cotizari.
Ca sa fii platit pentru cocediul medical pe care tu l-ai avut, trebuie sa vorbesti cu fostul angajatori sa iti emita o adeverinta, prin care declara ca pe perioada cat ai fost angajat (si aici cred ca trebuie trecuta perioada exacta cu zi/luna/an) ei au platit la CAS sumele aferente salariului tau. Trebuie sa dea si contul/conturile in care s-au facut aceste plati (adik la trezoreria carui sector + cont IBAN).
De indata ce ai aceasta adev. semnata si stampilata de cineva de la Resurse Umane sau de Manager, o aduci la actualul loc de munca (pastreaza si tu o copie), le ceri sa ti-o inregistreze ca document de intrare si sa iti plateasca concediul.