Buna ziua!Dupa cum am fost sfatuit aici pe forum,am mers la primarie pebtru a clarifica situatia imobilului pe care l-am construit in baza unei autorizatii din 1991,imobil care s-a construit in regie proprie,pe etape dar fara respectarea proiectului(regim de inaltime,suprafete,etc).Se pare ca se poate face cadastru si intabulare si daca nu ai avut autorizatie de constructie daca aceasta imobilul s-a edificat inainte de anul 2001 prelevandu-ma de ordonanta de urgenta nr 64/2010 a guvernului Romaniei.Biroul de cadastru de la primarie mi-a cerut un set de documente printre care: Plan de urbanism zonal de la oficiul de cadastru al capitalei,plan topo,releveie la constructia existenta (facute de expert cadastral autorizat),declaratie notariala a proprietarului pe proprie raspundere din care sa reiasa ca am construit imobilul inainte de anul 2001,declaratia unui martor vecin care sa ateste acelasi lucru.Am inceput demersurile necesare (plan topo si releveie).Oare sa am sanse de izbanda?Va multumesc
Fac mentiunea ca am avizele si autorizatia!Am spus ca nu am respectat proiectul!Nu exista o formula prin care sa intru in legalitate fara sa o iau de la capat cu alta autorizatie,cum mi s-a sugerat?Cheltuielile ar fi foarte mari!Ms
Buna ziua!Am obtinut o autorizatie de constructie de la primarie cu toate avizele care se cereau in 1992.am construit o casa dar nu am respectat proiectul intocmai.adica.nu am construit pe toata suprafata amplasamentului,am construit un nivel in plus,scara interioara nu e amplasata ca in proiect,am mai construit o scara exterioara si un garaj in curte!am receptia finala facuta pe proiectul initial facut pt obtinerea autorizatiei!Nu a venit nimeni sa vada diferentele!Am platit taxele is gata.M-am inregistrat si la administratia financiara si platesc impozit pe teren si pe imobil calculat dupa proiectul initial!Am incercat sa fac cadastru si intabulare dar nu am reusit din cauza acestor probleme:realitatea nu nu corespunde cu proiectul!Neavand cadastru si intabulare,nu pot face partajul dupa divortz!Ca o nenorocire nu vine niciodata singura!Cum pot rezolva aceasta problema fara cheltuieli foarte mari?Multumesc