avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate VioletaIrimoaia

Activitate VioletaIrimoaia

Răspuns la discuția Concurs Curtea de Apel Iasi
pt.postul de arhivar...eu...:))
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Stirbat a scris:

Chiar aşa; oare de ce la Iaşi nu se mai afişează rezultatele la proba scrisă; de ce sunt atât de înceţi la corectare !Oare rescriu lucrările . La Iaşi proba practică a fost accesibilă., în sensul că nu a dictat foarte repede textul, deci în concluzi nu au pus accent pe această probă.

Cred k vor fi niste note extrem de mici, daca au nevoie de 2 saptamani pt. corectare... banuiesc ca o sa fie punctat fiecare cuvant si virgula, asta este, eu una nu mai astept rezultatele dupa barem si timpul de corectare. Multa bafta celorlalti colegi care au dat examen la CA Iasi.
rali a scris:

Salutare tuturor, am citit parerile voastre cu privire la cele 250 de locuri. Lucrurile nu stau chiar asa, pentru ca atat la nivel de instante cat si la nivel de parchete este criza de personal. Insa, in ceeea ce priveste locurile la instate trebuie spus ca odata cu intrarea in vigoare a noilor coduri de procedura se va trece la varianta obligatorie ca fiecare judecator sa aiba 2 grefieri, sau cea cu grefierii judiciari(cititi proiectul de lege privind statutul grefierului) Nu este vorba neaparat de faptul ca din cele 250 de locuri se scad nu stiu ce locuri si cele ramase vor fi data catre SNG, niciodata de cand stiu eu de acest examen nu au fost scoase pentru SNG mai putin de 90 de locuri, cu exceptia anului 2009 cand nu s-au ocupat toate locurile si a fost organizat un alt concurs in februarie 2010, daca bine tin minte.
De asemenea stiu ca SNG-ul la nivel de conducere, prin 2008 punea problema catre vMinisterul Justitiei si CSM, sa li se aloce un spatiu mult mai mare pentru a putea scolariza maI multi grefieri. Probabil ca stiti nca momentan cursurile de la SNG se tin in cateva din salile Inm. Acesta fiind unul din motivele pentru care nu se organizeaza concurs de 2 ori pe an.
Cu privire la numarul de locuri scoase de SNG, parerea mea este ca in acele 250 nu sunt incluse si cele pt SNG.
Numai bine! Noapte buna!

Multumim pentru pareri,si speram ca anul acesta vor fi suficiente locuri si noi vom reusi sa le ocupam :))
piticut86 a scris:

Salut.Sunt curioasa cat de corecti au fost la Iasi,sa-mi spuneti va rog .Pentru organizare judiciara invatati doar legile?vre-o recomandare la organizare?Multumesc si spor la invatat!

La proba practica mi s-au parut toate ok,sa vedem ce se intampla la corectarea lucrarilor scrise, oricum s-a cerut exact codul si legile de la organizare.
Stirbat a scris:

Păi punctajul poți să ți-l faci și acum, având în vedere că a fost afișat baremul încă de vineri. E foarte simplu căci doar știi cât ai scris, nu ? Eu una, am fost extrem de repezită și neatentă și asta mă costă acum.Chiar că acest concurs e un exercițiu pt. SNG. căci o bună parte de materie am repetat-o, plus că la SNG sper să se scoată mai mult de 120 locuri.

M-am intalnit cu o colega la examen si ea spunea ca se vor scoate 50 de locuri pt.sng in toamna, deoarece se vor mai organiza concursuri la instante direct pe post. Sper sa fie ea informata gresit.
ei nu chiar tot, la subiectul 1 la civil......am scris cam putin in comparatie cu baremul.Macar sa vad ce puncaj am ca sa stiu cat trebuie sa ma mai pregatesc pt.sng la toamna.
mersi pt. raspuns, oricum au fost ciudate subiectele.

are cineva idee pe ce data o sa se afiseze rezultatele examenului de la Curtea de Apel Iasi? nu gasesc nimic afisat referitor la publicarea rezultatelor.
medcar a scris:

Buna! cum a fost proba practica la iasi?

la proba practica la iasi a fost ok, am avut un text de scris dupa dictare si de aranjat textul in functie de cerintele date.
DahliaNoir a scris:

Aproximativ 900 lei /luna e indemnizatia de cursant SNG. Chiria nu se deconteaza si nu exista camin.Primesti sigur post pe perioada nedeterminata dar optiunea pentru localitati se face in limita posturilor declarate libere la instantele din tara ....in ordinea mediilor.
Pentru absolvirea SNG ai nevoie de media minim 6.Daca nu ai media 6 trebuie sa platesti cheltuielile de scolarizare. Daca ai media intre 6 si 7 o sa fii incadrat ca grefier debutant. Daca ai media peste 7 incadrarea este pe treapta imediat urmatoare unui debutant.Am inteles ca venitul dupa absolvirea SNG e de aproximativ 2200 lei.Acum cativa ani se deconta si chiria.Nu stiu daca mai e valabil...dar poate stie cineva si ne spune :)

se deconteaza aproximativ 75 % chiria din cate am auzit eu, nu integral. Sau daca optezi sa faci naveta cu autoturismul se deconteaza 7,5 l la 100 de km. In mare depinde si de instanta la care lucrezi si de fondurile lor.