avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate lacramioara2012

Activitate lacramioara2012

Am nascut in iulie 2010 si din octombrie 2010 sunt in Concediu de ingrijire copil pana in iulie 2012. Lucrez in invatamant, (sunt titular) ca profesor de franceza, si am fost anuntata ca se va desfiinta un post (restrangere de activitate) din anul scolar urmator (1 sept. 2012-31aug 2013) si ca trebuie sa-mi fac dosar (pe baza unor criterii ce tin de studii, grade didactice, etc).
Pe baza acestor dosare vom fi evaluate toate (precizez ca suntem 5 profe de fr, toate titulare), iar cea care va avea punctajul mai mic, va trebui sa plece.
As avea cateva intrebari referitoare la aceasta situatie.
1. Avand in vedere ca am contractul suspendat in aceasta perioada, pot sa ma cheme la evaluarea respectiva, care se desfasoara in perioada ianuarie-februarie? (desi sunt in CCC acum, chiar daca restrangerea se aplica din septembrie) Daca nu au voie, care este legea respectiva?
2. OUG111/2010 se aplica si in cazul meu? Ma intereseaza art. 25, al 3, care precizeaza ca n-au voie sa ma dea afara 6 luni dupa ce revin din CCC. Daca in cazul meu (adica am nascut inainte de 1 ian 2011) se aplica alta lege si care este aceea? In legislatia veche exista prevederea cu cele 6 luni?
Eu am gasit numai prevederea din Contractul colectiv de munca, art 76,,al (3)" Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii. "
Sa inteleg ca din alte motive pot sa ma concedieze /bage la restrangere?
Mai exista si alte prevederi referitoare la cele 6 luni?
Va multumesc!!