Buna ziua. Am de fapt 2 intrebari:
1. Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca - curs de 80 ore - cod cor 315219 - cum trebuie incadrat: a) ca inginer
b) ca subinginer
2. Care este salariul pentru acest post?
(asa se calculeaza)
Salar muncitor necalificat x coeficient inginer (2,1) = salar inspector ssm
Salar muncitor necalificat x coeficient subinginer (2) = salar inspector ssm
(dar ... dupa care CCM: CCM LA NIVEL NATIONAL sau CCM LA NIV DE SOCIETATE - SALARIILE care sunt trecute in CCM la niv de societate sunt mai mari decat cele din CCM la niv national, Din acest motiv salariile sunt calculate dupa CCM la niv national, sa fie mai mici)
Exemplu: In CCM la nivelul societatii Scrie clar ca: mun necalificat are 810 lei. (mentionez ca ccm la niv de societate - este exact ccm la niv de ramura) coeficientul pentru subinginer este 2 coeficientul pentru inginer este 2,1 Acum salariul este calculat la niv CCM niv national care este mult mai mic decat cel care este la nivelul societatii. Mie nu trebuie sa imi calculeze salariul dupa CCM la nivelul societatii, care este semnat, aprobat si de sindicate si trimis la itm deci totul este deja facut din d.p.d.v. legal?
De ce este calculat dupa CCM la niv national?
Este corect acest lucru?
Si ultima intrebare desi am spus ca sunt 2 intrebari:
La salar nu ar trebui sa se adauge 50% din salariul unei alte functii?
Lucrez ca lucrator desemnat DAR in fisa postului a fost trecut pe langa tot ce scrie in L 319/2006, TOATE ATRIBUTIILE DIN 307/2006 CARE SUNT PENTRU CADRU TEHNIC PSI.
Mentionez ca: firma are peste 200 de lucratori si normal ar trebui sa angajeze 1 cadru tehnic cu norma de 8 ore.
Alt detaliu nu am cursul de cadru tehnic dar am facut documentele pe linia de SU.
Trebuie sa imi adauge 50% din salariul unui cadru tehnic PSI pentru cumul de functii si cum se calculeaza salariul pentru cadru tehnic?
Astept raspuns de la cei care au trecut prin asa ceva si ma pot ajuta concret in acest sens cu detalii. Multumesc frumos.