avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate adrianFP

Activitate adrianFP

Buna ziua, daca imi permiteti citeva completari urmate de o interbare:
am gasit la S.C. CET Iaşi S.A. un document public: PROCEDURA OPERAŢIONALÃ: STABILIREA ªI FACTURAREA CONSUMURILOR DE ENERGIE TERMICÃ PENTRU CONSUMATORII FINALI, care la prima vedere contine si ordinul 343 din 2010 al ANRSC (sau cea mai mare parte din prevederile lui), si in anexele caruia aveti coeficientii de calcul al SET (mp/ml) in functie de materialul tevii (polipropilena, OL), tur si retur si alte caracteristici.

O intrebare: ce inseamna OL = otel carbon ?? (cam ciudat sa fie asa)

Oricum, coeficientul pentru SET in cazul OL este aprox 1.9 fata de polipropilena (in medie) pt diametru exterior 33mm -> diametru de 1" (deci presupun ca este vorba de tevile metalice; daca ma insel -> mea culpa)

Mai precis: pt 1" , SET (mediu tur/2+retur/2, coloana verticala) este 0.131.
Presupun ca acele valori tabelate sunt luate din niste STAS-uri neabrogate.

In plus, conform Ordinului mai sus amintit, cantitatea de caldura calculata pentru un element (fie el si coloana de distributie) mai are, in plus fata de SET, un factor de amplasare care depinde de pozitia camerei in bloc si de orientarea fata de punctele cardinale (Anexa 1 din ordin), precum si alti factori pe care nu i-am gasit inca.
Procedurile de calcul sumt complet definite in Ordinul 343, dar mai trebuie identificat sau evaluati pt fiecare caz in parte toti factorii din formule (pt cei dornici sa-si calculeze singuri costul incalzirii).

Scriu aceste informatii pentru a oferi, ca si predecesorii, detalii de rafinare a cautarii, pentru cei interesati.