avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator0

Activitate utilizator0

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Ba da este, dar nu are nici o activitate de dr privat.
" Nu constituie domiciliu in sensul legii penale spatiul din cadrul unui loc de detinere chiar daca este folosit de cel privat de libertate" Udroiu acum mai trebuia sa adauge la acesta propozitie superba : condamnat de o instanta legal investita, cu judecatori in functie, judecatori nepartinitori, apti din punct de vedere medical, demni, corecti *nu ca judecatoarea de la ICCJ... etc

Cum am mai spus : multe vorbe inutile, care in final sa nu spuna nimic... tipic dr romanesc...

Ma intreb, daca la medicina s-ar face la fel culegerile, cati medici sanatosi la cap vom mai avea ?

" Nu constituie domiciliu in sensul legii penale spatiul din cadrul unui loc de detinere chiar daca este folosit de cel privat de libertate" Udroiu acum mai trebuia sa adauge la acesta propozitie superba : condamnat de o instanta legal investita, cu judecatori in functie, judecatori nepartinitori, apti din punct de vedere medical, demni, corecti *nu ca judecatoarea de la ICCJ... etc

Cum am mai spus : multe vorbe inutile, care in final sa nu spuna nimic... tipic dr romanesc...

Ma intreb, daca la medicina s-ar face la fel culegerile, cati medici sanatosi la cap vom mai avea ?
Tocilarilor
Eu la vara intru !!! Asa ca scadeti un numar din cele disponibile !
Eu la vara intru ... spor si voua !
Acum o luna am fost in SUA. Dupa multe vazute, m-am dus la un "Justice Center" ( in acelasi loc este si politia si tribunalul si penitenciarul si un serviciu de medicia-legala,evident in cladiri diferite) si am participat la 2 procese, unul civil si unul penal. In sala de civil, un judecator, un om al legii( gen serif cu pistol, se ocupa cu ordinea in sala) si doar 2 cazuri erau pe rol. Procesele au durat in total 45 de minute, un sot a ost interzis se apropie de sotie, etc. Dupa, pauza o ora jumatate si acelasi judecator a trecut in penal in alta sala. Erau adusi detinutii si procesul a fost numai pentru stabilirea cautiunii. Se radea, judecatorul ii asculta, negrii gesticulau, procurorul un tip in varsta si masiv, foarte interesant. Parea mai mult o joaca. Negrul : m-am predat de bunavoie. Jud : pai in raport spune ca poltia a venit la usa la tine. N : da, dar noi am chemat-o. J : cum ? N : eram la servici si un prieten m-a sfatuit sa ma predau si fara sa mai zic eu nimic a sunat politia si le-a zis unde stau. rasete in sala. J: si cum te-ai predat ? N : pai eram acasa cand au venit la usa si le-am deschis si le-am spus ca eu sunt. :)

Foarte multa relaxare. Putine cauze. Timp alocat pentru fiecare speta.
Spre uimirea mea, judecatorul m-a intrebat cine sunt, de ce asist, de unde sunt, clerk-ul, un fel de grefier ce lua note mi-a zis de salariile lor, de ex acolo ideea e sa devii avocat, acolo e marea batalie. Judecatorul se alege am inteles de comunitate. De proc nu stiu. Cei mai buni in drept se duc insa in avocatura.

Sper ca nu v-am plictisit.
Cred ca 4 ani de facultate + cei dupa.... vb de domnisoara de mai sus sunt suficienti ca sa intelegi codul de procedura, sau ma insel ?
La procedura penala e indicat Codul. Uita-te la Piratii din Caraibe, partea a 3-a, sa vezi cum a zis tatal lui Jack, cand l-a impuscat pe unul ce nesocotea codul : "The Code it's the law"!
Restu e cancan :)
Libertatea actuala, cand fiecare are dreptul sa publice ce vrea, bulverseaza multimea. Tu, ai nevoie de notiunile de baza ale dreptului, nu de n interpretari si viziuni. Ai timp de ele in cei 2 ani la INM si in anii ce vor urma.
Abstractizarea notiunilor strica. Lucrurile sunt / sau poate ar trebui sa fie clare. Cel putin la partea teoretica !