avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate Nicu_ro

Activitate Nicu_ro

Răspuns la discuția am cumparat un telefon furat
doar la inselaciune se incadreaza? Dar faptul ca vinde cu buna stiinta obiecte furate?
Răspuns la discuția am cumparat un telefon furat
nu-mi spune nimeni la ce fapta se incadreaza individul?
Răspuns la discuția am cumparat un telefon furat
La ce serviciu de Politie? Unde se incadreaza fapta lui?
Cum imi recuperez paguba?
Mi-am propus sa achizitionez un telefon marca Blackberry si dand o cautare pe google am gasit telefoane noi la un pret acceptabil pe un site specializat de vanzari de telefoane gsm.
Dupa ce am vorbit la telefon cu persoana i-am dat banii unui angajat (nu am incredere in tranzactii cu ramburs) sa mearga sa se intalneasca cu vanzatorul sa faca tranzactia. Desi mi s-a spus la telefon ca apratul este nou (a costat 380 euro, cu doar cateva zeci de euro mai putin decat la alte firme de profil, deci nu un chilipir!) m-am trezit acasa cu un telefon intr-o punguta, ce-i drept ca nu arata a fi folosit. Am sunat din nou la vanzator, intrebandu-l de situatie. Acesta mi-a raspuns ca asa i-a venit, dar ca telefonul este nou. In fine. Am cumparat optiunea de blackberry de la operatorul meu de telfonie si... surprise! Telefonul este blocat in retea. Am verificat cu un alt telefon similar si functiona serviciul. Am sunat din nou la persoana si dupa ce s-a lamurit ca telefon este furat (!) s-a oferit sa mi-l schimbe in 2-3 zile.
Ultima discutie a avut loc acum 10 zile, iar dupa cele 3 zile de asteptare, incercand sa iau legatura cu el, imi lasa doar ton de ocupat, iar la sms-uri nu-mi raspunde.
Ce este de facut?

Cum pot sa-l actionez pe individul care vinde, aparent legal, telefoane furate, si cum pot sa-mi recuperez paguba. Eventual cum pot sa-i inchid pravalia (are magazin online de telefoane si accesorii)?
Pentru conformitate: site-ul www.(......)gsm.ro ce functioneaza din 2009