avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate o_mamica

Activitate o_mamica

Multumesc pentru ajutor!
Va multumesc pentru raspuns! Tocmai aceasta este problema,in ceea ce priveste docuomentele cu alocatia din Austria,aceasta nefiind inca aprobata, din cauza faptului ca inca se primeste alocatie pentru copii din Romania- este ca un cerc vicios.

Se poate sista legal primirea alocatiei din Romania, fara dovada alocatiei din Austria (care atarna de decizia din Romania)?

Buna ziua! Doresc sa stiu in ce modalitate se poate face legal si corect incetarea alocatiei copiilor mei- de 6 luni locuim in Austria,cu drept de rezidenta. ( ma refer la alocatia de 200 lei pana in 2 ani, resp. la cea de 40 lei, pentru copiii mai mari de 2 ani).
La depunerea cererii pentru primirea alocatiei aici, am fost intrebati daca primim alocatie pentru copii in alta parte, resp.Romania, si raspunsul DA a contrariat.
In Romania am inteles, totusi, ca nu se sisteaza primirea alocatiei decat cu dovada unor hartii oficiale : certificat de deces al copilului sau dovada primirii alocatiei din alta tara.
Va rog sa ma lamuriti, pentru a sti si putea aplica procedura corecta legal cand mai curand.Multumesc anticipat!