Am nascut la inceputul lunii ianuarie 2011 si asa cum eram informata din mass-media cuantumul indemnizatiei pentru optiunea de 2 ani nu putea depasi valoarea de 1200 ron conform OUG 111/2010. In iunie cand am primit primii bani am observat ca era o valoare mai mare cu aproximativ 250 ron fata de limita maxima admisa prin lege. Avand in vedere ca inca nu primisem la adresa de corespondenta Decizia de acordare l-am trtimis pe sotul meu sa ii sesizeze ca este o greseala. La AJPS [Editat] l-au linistit spunandu-i ca eu nu ma incadrez la noua lege intrucat in momentul nasterii copilului meu ordonanta inca nu intrase in vigoare si astfel decizia si cuantumul indemnizatiei raman stabilite dupa vechile criterii cu un max de 3400 ron. M-am bucurat cand am auzit si nu ne-am mai gandit la acest lucru.
Primesc astazi ian. 2012 primesc o Decizie privind recuperarea unor sume platite necuvenit cu titlu de Indemnizatie crestere copil OUG 111/2010 optiunea II in valoare de 2366 ron. OK! Am avut dreptate la inceput ca ceva este in neregula, dar am mers pe sfatul competent al angajatilor acestei institutii. Bineinteles ca am luat legatura cu dansii si ni s-a spus ca nu au vazut ca optiunea era pentru 2 ani si m-au trecut la 1 an. Acum un an nu au fost instare sa verifice banuiala noastra, dar incompetenta isi spune cuvantul.
In fine, din greseala unei doamne binevoitoare avem de plata 2366 ron in 15 zile. De unde sa achit acesti bani avand in vedere ca venitul meu (indemnizatia de 1200 ron) este jumatate din datorie. Venitul sotului nu il pot lua in calcul deoarece acela este necesar 100% pentru ratele de la diferite institutii financiar-bancare. Trebuie sa restitui aceste sume necuvenite astfel voi fi executata silit ca un adevarat rau-platnic.
Ce optiuni am in vederea platii datoriei?Sigur doresc sa o returnez dar nu sa imi "amanetez"familia 2-3 luni. Din ce voi intretine copilul?
Pot depune o plangere la conducerea agentiei pentru sanctionarea persoanelor raspunzatoare de aceasta greseala? Sunt 3 semnaturi pe decizie si se pare ca nimeni nu a citit ce scria in aceasta. Se pare ca utilizarea de "copy - paste" la un doc. word au invatat-o si doamnele functionare dar au uitat sa mai si verifice textul cand apar schimbari legislative.
Aceasta OUG 111/2010 cand a intrat in vigoare? Se poate aplica retroactiv o lege?