in primul rand, in anul 2005 veniturile de natura salariala nu s-au declarat de catre salariati, impozitul fiind final. in al doilea rand, in cazul in care angajatorul a fost strain, nu se datora impoyit in romania.
in al doilea rand, legislatia rom nu prevede inca examinarea situatiei fiscale personale si intocmirea balantei nivelului de trai. de asemenea, nu exista inca un corp de control specializat pentru persoane fiyice ...
bonul fiscal este prevazut de legislatia privind aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF). toate serviciile si produsele prestate respectiv vandute catre populatiei trebuie inregistrate prin astfel de aparate cu ajutorul carora se emit bonurile fiscale. la cerere, se poate emite si factura, dar nu este necesara emiterea unei alte chitante pentru persoane fiyice.
AMEF-urile nu sunt obligatorii cand clientii sunt societati comerciale ... Din pacate, in transporturi bonul fiscal e obligatoriu, chiar si taximetristii ne dau ...
Criteriul pentru da sau bon fiscal este personalitatea clientului : fizica sau juridica.
in mod normal, microintreprinderea poate vinde un imobil construit prin luare de credit cu conditia de a nu exista o clauza contrara in contratul de imprumut. in cazul expus, coincidenta intre asociatul unic al societatii si cumparatorul imbilului (locuintei) se pune problema scopului unui astfel de montaj. daca singura cauza este imposibilitatea obtinerii creditului .... va merge. dar trebuie luate in considerare implicatii fiscale ce reyulta din pretul de achizitie sau constructie si cel de vanzare-cumparare. in preyent veniturile din castiguri mobiliare sau impbiliare sunt impoyabile.
consultati un notar si cautati unul cinstit.
punctul de lucru este definit printr-o lege bugetara de la inceputul mileniului sau din 1995 ...
de fapt, daca intr-o locatie activeaza mai mult de cinci persoane, aceasta trebuie declarata ca punt de lucru, inregistrata fiscal si pentru acele persoane, pe codul fiscal al punctului de lucru, se depune declaratia 100 lunar, in acest an, trimestrial din 2007, cu salariile acestora, numai cu salariile. este un mod de a evita centralizarea dar si de controla transferurile din impozitul pe veniturile de natura salariala catre consiliile locale.
in ceea ce priveste costurile de infiintare, tarifele camerei de comert sunt usor de aflat, se adauga costurile de autorizare (primarie, mediu, sanatate etc.) si comisionul intermediarului care scuteste "intreprinzatorul" de timp pierdut ...
in cayul in care societatea straina deschide sucursala, veniturile si cheltuielile acesteia se vor contabiliya in strainatate!
in cazul in care sucursala intruneste conditiile de a fi sediu permanent va avea personalitate fiscala si va plati impoyit pe profit, va fi obligata la tinerea contabilitatii conform legii 82 a contabilitatii.
daca deschide filiala, aceasta va avea personalitate juridica, va fi impozitata in Rom iar dividendele vor fi si ele lovite de impoyit.
fiscalitatea este diferita intre sucursala si filiala, dar si riscurile - riscul sucursalei este in intregime suportat de societatea - mama. riscul filialei se limiteaya la raspunderea acesteia, si mai putin a mamei care va fi tratata ca simplu actionar ...
exista si forma de agent, de mandatar ...
totul depinde de natura activitatii care se vrea implementta in tara noastra. o influenta are si tara in care e societatea ce vrea sa vina in Rom...
da, de cativa ani da!
site-ul este unul din serviciile de comert electronic, este supus atat impozitarii directe (profit sau beneficiu din intretinerea site-ul) cat si TVA-ului!
vezi Directivele UE privind comertul electronic, ultimul model de conventie OCDE privind includerea comertului electronic si adoptarilor acestor normeinternationale in legislatiile nationale ale statelor!
in anul 2001 s-a stabilit ca server-ul intruneste conditiile de sediu stabil; prin directive s-a stabilit impozitarea cu TVA la sursa si nu la destinatie - ramane doar partajul impozitului intre state ... Un site comercial este asemeni un spatiu inchiriat sau a unei galerii marchande. in functie de calificare este si impozitarea ...
ce inseamna acest cuvant francez HUB?X-(
da, 16%!
Site-ul trebuie inregistrat, activitatea de administrare a acestuia necesita autorizare din partea primariei de domiciliu a administratorului, activitatea de administrare a unui site este de natura comerciala sau civila, dupa caz. in principal nefiind fara scop lucrativ este comerciala. categorie de venit: activitate independenta de natura comerciala - fara impunere la norma de venit; asadar 16%*(venituri-cheltuieli). veniturile si cheltuielile rezulta din evidenta contabila in partida simpla.
ramane doar deficienta administratiei in materie de mijloace de urmarire si identificare!
si daca face vreun "prieten" o reclamatie la organul fiscal sau la primarie.:))
pentru ca orice afacere sa fie demarata se intocmeste un buget si o strategie. in functie de ceea ce se asteapta ca si castig se poate alege forma juridica de desfasurare a activitatii si regimul fiscal. aderarea anuleaza regimul privind impozitul pe veniturile microintreprinderilor, ramanand doar impoyitul pe profit pentru persoanele juridice si cel pe venit in cazul celor fizice.
inchirierea este cunoscuta sub denumirea de cedarea folosintei bunurilor - 16% asupra venitului brut diminuat cu o cota forfetara sau 16% pe venituri - cheltuieli daca se opteaza pentru conducerea contabilitatii, 16% pentru profit net in cazul unei societati comerciale ...
intrarea in UE va aduce si societatea europeana cu 1 euro capital social!
in cayul unei actitivati care incepe, profitul este mic sau zero in primii ani, 16%*0=0!
Este insa necesar capitalul de demarare a afacerii si un plan de dezvoltare care sa includa clientii potentiali, modul de atragere ...
succes!
microintreprinderile fiscale isi vor inceta existenta in momentul aderarii, este prevayut la sfarsitul actului normativ care a modificat codul fiscal si care s-a publicat in luna august in MO. prin enumerarea cotelor pana in 2009 s-a tinut cont doar de ipoteza non aderarii!
pentru schimbarea la orc e un ro in loc de r pentru platitorii de tva. se lucreaza inca la procedura de preschimbare!
de asemenea, persoanele fizice care desfasoara activitati independente vor primi certificate de inmatriculare fiscala, codul coincide cu CNP sau NIF, dupa caz!