avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate stancu09

Activitate stancu09

OK, multumesc pentru raspunsul la intrebarea 2, dar referitor la prima intrebare?:

"1. Este o conditie cu privire la vechimea domiciliului in buletin? Sau potentialul condidat poate sa-si schimbe domiciliul in orasul/comuna unde vrea sa candideze, inainte de demararea procedurilor pentru comunicarea listelor de canditati....."

Deci pe scurt, trebuie sa dovedeasa (la data inscrierii pentru candidaura) ca are deja o vechime minima la acea adresa de domiciliu, sau nu?
In legea 67/2004 privind alegerea autoritatilor APL , Art. 4, alin (2) se precizeaza: "Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale in care urmeaza sa fie alese".

In acest sens, am urmatoarele intrebari:
1. Este o conditie cu privire la vechimea domiciliului in buletin? Sau potentialul condidat poate sa-si schimbe domiciliul in orasul/comuna unde vrea sa candideze, inainte de demararea procedurilor pentru comunicarea listelor de canditati. Intreb asta, deoarece am observat ca cei care au resedinta pot sa voteze in localitatea de resedinta, doar daca au obtinut aceasta resedinta in urma cu minim 3 luni inainte de data alegerilor.
2. Potentialul candidat de consilier local, poate sa candideze in localitatea de resedinta? sau doar de domiciliu?
In ce conditii, o persoana angajata cu contract de munca (contractual, nu functionar public) la o primarie in pozitia de director a unei directii sau sef al unui serviciu public, poate sa fie in acelasi timp si consilier local (in aceeasi unitate administrativ teritoriala de unde este primaria), fara sa fie in conflict de interese?