avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate robertnicolae

Activitate robertnicolae

Răspuns la discuția Posesie plante interzise
Am inteles ca acum va trebui sa astept un telefon din partea politiei sau procuraturii - nu-mi dau seama exact - pentru urmatorul pas, dar nu stiu care va fi acesta. Imi doresc foarte mult sa evit inchisoarea si cazierul.
Va multumesc pentru raspunsuri si orice alt sfat sau informatie in acest sens sunt bine venite.
Va rog daca se poate sa ma lamureasca cineva referitor la ce am spus mai sus, citez:
" In declaratia data nu am recunoscut ca acel pliculet imi apartinea si ca acea tigara continea doar tutun (nici nu am negat, dar am scris ca "jandarmii sustin ca au gasit etc.").
Politistii cu care am discutat la fata locului sustin ca mi-am agravat situatia nerecunoscandu-mi fapta. In acel moment eram destul de panicat, pentru ca nu am mai fost pus in aceasta situatie si nu stiam cum sa procedez."

Ma intreb daca este gresit modul in care am procedat, cat de grav este, daca pot repara printr-o eventuala marturisire sincera.

Multumesc

Multumesc pentru raspuns. Nu ma indoiesc de gravitatea faptei si de faptul ca vor exista consecinte. Problema este ca nu am posibilitati financiare si ma nelinisteste ce mi-au spus organele de politie cu privire la declaratia mea.
Buna ziua,

Acum o zi, in jurul orei 21, am fost retinut de doi jandarmi imbracati in civil, in timp ce imi rulam o tigara care continea cannabis. Tin sa mentionez ca mai aveam asupra mea si un pliculet ce continea putin sub 1 gram din aceeasi planta, dar care l-am aruncat sub banca pe care stateam. Ulterior pliculetul a fost descoperit de jandarmi si mi-a fost adaugat la probe.
Am vazut pe forum ca si alte persoane au fost in aceeasi situatie si din cate am inteles riscurile sunt inchisoarea de la 6 la 12 luni sau amenda.
Problema in cazul meu este urmatoare. In declaratia data nu am recunoscut ca acel pliculet imi apartinea si ca acea tigara continea doar tutun (nici nu am negat, dar am scris ca "jandarmii sustin ca au gasit etc.").
Politistii cu care am discutat la fata locului sustin ca mi-am agravat situatia nerecunoscandu-mi fapta. In acel moment eram destul de panicat, pentru ca nu am mai fost pus in aceasta situatie si nu stiam cum sa procedez. Pe langa asta, jandarmii incercau sa ma intimideze prin tonul lor ridicat; in rest s-au comportat decent.
Ce as vrea sa stiu este daca intr-adevar mi-am agravat situatia nerecunoscand; daca ar fi bine sa recunosc ca pliculetul de sub banca imi apartinea, precum si tutunul amestecat cu planta; si eventual daca este necesar un avocat (am posibilitati financiare extrem de reduse).

Va rog sfatuiti-ma.
Multumesc.