avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate neagumarius

Activitate neagumarius

Răspuns la discuția cerere de oferta
Dar in urmatorul articol spune asta: Art. 190 - (1) Capacitatea tehnică si profesională a ofertantului/candidatului poate fi susţinută, pentru îndeplinirea unui contract, si de o altă persoană, indiferent de natura relaţiilor juridice existente între ofertant/candidat si persoana respectivă. (2) În cazul în care ofertantul/candidatul îsi demonstrează capacitatea tehnică si profesională invocând si susţinerea acordată, în conformitate cu prevederile alin. (1), de către o altă persoană, atunci acesta are obligaţia de a dovedi susţinerea de care beneficiază, de regulă, prin prezentarea unui angajament ferm al persoanei respective, încheiat în formă autentică, prin care aceasta confirmă faptul că va pune la dispoziţia candidatului/ofertantului resursele tehnice si profesionale invocate. Persoana care asigură susţinerea tehnică si profesională nu trebuie să se afle în situaţia care determină excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180. (3) Atunci când un grup de operatori economici depune oferta/candidatura comună, capacitatea tehnică si profesională se demonstrează prin luarea în considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. În cazul în care grupul beneficiază de susţinerea tehnică si profesională a unei/unor terţe persoane, capacitatea tehnică si profesională se demonstrează în condiţiile prevăzute la alin. (2).

Dar dvs. spuneti daca in fisa de date imi cere ISO 9001 SI 14001 si eu nu am, nu pot participa la licitatie cu sustinere din partea unei alte firme care are aceste standarde?

Răspuns la discuția cerere de oferta
Eu voi fi ofertant, codul meu CAEN este pe transport marfuri, dar nu detin ISO 9001 SI 14001. Ma poate sustine alta societate care are ISO 9001 SI 14001, dar al carei cod CAEN este pe comert?

Va multumesc!
Buna ziua.

Ma intereseaza urmatorul aspect: am un srl si doresc sa particip la o cerere de oferta, pentru un contract de servicii. In fisa de date este mentionat faptul ca se solicita la Capacitatea Tehnica si Profesionala, prezentarea certificatului ISO 9001 si ISO 14001. Deoarece firma nu este de foarte mult timp pe piata, nu am dobandit experienta necesare pentru a ne certifica. Intrebarea este: ma poate sustine o alta societate care are ISO 9001 SI 14001? Si este obligatoriu ca societatea respectiva sa aiba trecut ca activitate, in codul CAEN, ceea care este mentionata in documentatia de atribuire sau poate avea orice activitate?

Cu stima,
Aurel Neagu