avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate andreeanicolescu

Activitate andreeanicolescu

Multumesc pentru raspuns.

Avand in vedere faptul ca cu o persoana (trainer) pot colabora o singura data si aceasta colaborare poate fi reconsiderata ca activitate dependenta? Pot face la prima colaborare o conventie civila? La conventia civila trebuie sa retin contributii?

Daca colaborarea continua ea are totusi caracter aleator - nu se stie cand si de cate ori voi colabora cu trainerul respectiv. Colaborarea depinde de cerintele de training ale clientilor mei in anumite zone geografice. In aceasta situatie nu pot face un contract de munca pe perioada nedeterminara sau chiar determinata pentru ca trebuie sa existe un salariu lunar pentru trainer chiar daca nu presteaza nimic in luna respectiva ceea ce nu este ok pentru companie. Exista alte variante de contract de munca pentru situatia descrisa?

Intrebarea ramane: Ce alte alternative de contract (legale) am si care sunt obligatiile aferente fiecarui tip de contract atat pentru platitor cat si pentru baneficiarul de venit?

Daca trainerul este organizat ca PFA sau intreprindere individuala trebuie retinute si platite contributii si taxe de catre platitorul de venit?

Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Mai exista si alte variante de contract care se preteaza la situatia descrisa?
Sunt directorul unei companii de training care doreste sa colaboreze cu persoane fizice pentru activitatea de predare sau creare continut cursuri. Unele din aceste persoane sunt organizate ca PFA altele nu. Colaborarea este ocazionala, nu are o anumita frecvanta iar perioada unui curs poate fi intre doua si cinci zile. Persoanele care colaboreaza cu noi au contract de munca cu alte companii. Ce fel de contracte este cel mai indicat de incheiat cu acestia astfel incat sa minimizam taxele dar sa respectam si legea? Multumesc.