avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate ArnieIJ

Activitate ArnieIJ

Răspuns la discuția Permis si alcoolemie
@sebastian:
Da, mi-au retinut permisul. Au tracut 5 saptamani de cand s-a intamplat. Nici pe dovada nu scrie pe cat timp mi-au retinut permisul.

@eu.ro.lex:
Clar ca vreau sa fac o plangere. Problema este cu ce ma duc la parchetul? Decat cu dovada? Daca imi cere vreun numar de dosar (mi sa pare logic si-mi ceara)?

@dyana:
Politistul mi-a zis ca face un dosar penal. Banuiesc ca asta inseamna infractiune?
'Plangerea contraventionala se face numai in situatia comiterii unei contraventii si a aplicarii unei sanctiuni ca o consecinta.' Asta nu inteleg. Adica, pot sa fac o plangere decat cand e vorba de contraventii? Adica nu in cazul meu?
'Daca este vb de o infractiune permisul dvs va fi retinut pana la solutionarea cauzei la parchet sau in instanta'
Din cate stiu eu, ar trebui sa-mi da o declaratie pe care scrie ca nu am voie sa conduc pe teritoriu romanesc. Sa zicem ca maine ma duc inapoi in Olanda, n-am permis, n-am cum sa conduc acolo, unde nu am facut nimic?!?
Buna ziua,

Sa va explic un pic situatia:
Sunt cetetean strain, olandez (iarta ma de greselile pe care le fac). Pe data de 06-01 am fost oprit la un control de alcool. Mi-a iesit la etilotestul 0.56. Sunt o gramada de chestii care nu mi-a facut domn politist: nu mi-a aratat ca aparatul este pe 0 inainte sa suflu, nu a facut aparatul zgomotul dupa 7 secunde de suflare, nu mi-au adus translator, aparatul nu avea un certificat de calibrare, doctorul la spital a grasit in datele mele si asa mai departe. Am fost dus la spital pentru a lua proba de sanga. Sa pare ca pe buletinul de analiza nici nu scrie inaltimea mea, nici greutatea, nici daca am mancat si ce am mancat. Dupa ce am fost dus inapoi la postul de politie mi-au luat si declaratia mea. Martorul meu (am avut un prieten in masina) si-a depus declaratia deja. Dupa toate cele am cerut o copie dupa PV, care nu mi-a dat politistul. 'Asa e procedura, vine prin posta, in Olanda', mi-a raspuns. Au tracut 5 saptamani, azi am fost iar la postul. Acum mi-a zis politistul ca nu vine nimic in Olanda, trebuie sa am rebdare, marti sa duce la parchet si ma cheama miercuri la postul pentru inca o declaratie?!? Intrebarea mea este urmatoara: eu deocamdat nu am nimic decat dovada ca mi-a luat permisul si dovada ca am platit proba de sange. Nu trebuie sa am si eu o copie dupa PV-ul? Dece ma cheama inca odata la postul? Cum pot sa fac o reclamatie inpotriva politistului si cu ce? Inca odata, nu am nimic decat doua dovezi.

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

*edit*: Subiectul trebuie sa fie 'Permis si alCoolemie'.