1)Angajatii pe perioada determinata beneficiaza de somaj?
2) Angajatii pe perioada determinata primesc o notificare(in scris) in prealabil in cazul in care sunt concediati? Sau se presupune ca dupa perioada determinata ambele parti sunt libere de contract?
Intr-adevar, atestatul de asistent maternal profesionist se elibereaza pentru o perioada de 3 ani si poate fi reinnoit, suspendat sau retras de comisia pentru protectia copilului, la propunerea temeinic motivata a serviciului public specializat pentru protectia copilului sau a organismului privat autorizat care supravegheaza activitatea asistentului maternal profesionist.
Sunt asistent maternal profesionist din anul 2000 si intrunesc toate conditiile legale conform cu Hotararea nr. 679/2003 din 12.06.2003.
Acum am in plasament 1 copil de 3 ani si 6 luni ( de la varsta de 6 luni).
Deoarece atestatul se elibereaza pe o perioada de 3 ani, pe data de 03.11.2011 am intrat in comisie pentru reatestare.
Problema este ca, in baza subpunctului 5 din Anexa nr.2 la Hotararea nr.146 / 20.05.2011 a Consiliului Judetean Constanta, sunt obligata sa iau 2 copii in plasament, desi noi functionam in baza Hotararii nr. 679/2003 din 12.06.2003.
Deoarece nu consider ca pot lua al 2-lea copil pentru ca evolutia copilului pe care il am in plasament nu imi permite, comisia a decis sa imi elibereze un atestat pe o perioada de 3 luni.
Pe data de 9.02.2012 am intrat din nou in comisie, si pentru ca nu pot in continuare sa iau al 2-lea copil din acelasi motiv, comisia a decis sa nu-mi mai dea atestat, sa-mi retraga copilul din plasament, si sa ma concedieze fara somaj. Toate astea se vor intampla (13.02.2012).
Ce as putea sa fac pentru a imi pastra serviciul si copilul in plasament ?