Multumesc pentru raspunsuri si sfaturile date! Am fost amendat, nu retin suma, nu am platit-o, cum am spus eu trebuia sa ies din tara in ziua respectiva, trebuia sa prin un vapor sa ne transporte spre Marea Britanie, si deasemeni sa ajung la servici, defapt cred ca este irelevand motivul cert este ca nu puteam intarzia inca o zi sau mai mult sa rezolv problema. Talonul a fost retinut si amenda data pe motiv ca ''nu am putut face dovada platii taxei de drum'' . Am incercat sa explic agentului situatia de la a la z dar ,,, tipic. Ca nu mentionez ca ma urmarit timp de cateva minute inainte de a ma opri si vorbea la telefonul mobil. Vazand ca nu o scot la nici un capat cu taxa de drum chiar iam mentionat de telefon, si a spus ca vorbea in interes de servici si ca are dreptul :). Asa bine o duce politia romana, sunt dotati cu Iphone 4 din servici sa banuiesc ! :) . Au trecut mai bine de 15 zile, eu am refuzat sa semnez procesul verbal, iar la adresas din romania nu am primit nimic legat de acest fapt. Incidentul a avut loc la data de 3.ianuarie.2012. Multumesc
Buna ziua! Recent am fost in Romania cu maina inmatriculata in Marea Britanie. Am cumparat rovinieta pentru 30 zile dar din pacate fara sa realizez am pierdut chitanta. In ultima zi de concediu, in drum spre vama, am fost oprin in Tandarei de un echipaj de politie( nu rutiera), am avut toate actele in regula, dar din pacate nu am putut face dovada ca am rovinieta, iar politistu nu avea acces la baza de date pentru a ma verifica. Prin urmare talonul masinii a fost retinut, sfarind cu o dovada fara stampila care oricum nu ar foii fost valida in nici o tara din europa( ma repet ,eu in cateva ore trebuia sa ies din Romania si sa tranversez toata europa pana in Marea Britanie) Am incercat sa cumpar o alta rovinieta in ziua respectiva dar nu sa putut deoarece, la statia peco, in baza de date figuram ca mai am rovinieta pentru inca vre-o doua saptamani! A trecut putin peste o luna de atunci, nu am primit nici o scrisoare de la nimeni pe adresa din Romania dar nici talonul. Eu acum sunt obligat sa cer un alt talon aici in UK contra cost. Intrebarea mea este daca politistul a procedat corect, daca trebuie sa platesc amenda si daca nu, ce este de facut si cum sa imi recuperez talonul! Ma simt neindreptatit si foatre frustrat de situatia intamplata!
Va , multumesc anticipat!
C. Stan