avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate Maria3723

Activitate Maria3723

Situatia in care ma aflu este destul de delicata si complicata. Problema este legata de tatal meu, care de-a lungul timpului a avut un comportament violent (fizic si verbal) fata de mine si sora mea mai mica.
Eu am 20 de ani, am fost crescuta de bunici, nu am locuit niciodata cu parintii mei, dar am pastrat o relatie cat de cat apropiata fata de ei. Momentan locuiesc singura intr-un apartament aflat pe numele tatalui meu. Sora mea a locuit si locuieste si in prezent cu ei. Problema a fost insa intotdeauna atitudinea tatalui nostru care are manifestari violente (insulte, bataie). Acum 2 ani, fiind la ai mei acasa, am ajuns sa avem una din certurile noastre obisnuite care ca de obicei s-a transformat intr-un mare scandal. Fiind efectiv exasperata de situatie am iesit din apartament in toiul noptii, nu mai puteam suporta toata tevatura aceea. Mama mea a interpretat intr-un fel sau altul ca eu as fi vrut sa ma sinucid (ceea ce este fals; sunt perfect sanatoasa psihic) si m-am trezit la 3 dimineata cu un echipaj de politie si unul de ambulanta in casa. Am fost obligata sa merg la spital la sectia de psihiatrie, fiind amenintata ca daca nu cooperez ca o sa fiu pusa in camasa de forta cu toate ca aveam 18 ani impliniti. Am ajuns la spital, am discutat cu un medic care a zis ca nu a avut niciun sens sa fiu adusa acolo, dar mi s-a impus sa iau o doza de calmante. Ceea ce s-a intamplat in acea seara a fost foarte dureros pentru mine si mi-a fost foarte greu sa trec peste cele intamplate, dar cu timpul sa zicem ca am uitat.
Problema a reaparut acum cateva zile, cand sora mea a fost batuta de tatal meu (nu cunosc exact motivul, oricum niciodata nu este unul intemeiat) si, fiind satula de situatia in care se afla, a sunat la politie sa depuna plangere. A sosit un echipaj de politie la fata locului, in componenta caruia, culmea, se afla unul din politistii care au venit acum 2 ani la incidentul legat de mine, crezand ca eu sunt ea. Sora mea a inceput sa le povesteasca ce s-a intamplat, iar tatal meu a inceput sa invoce scuze precum: are medii de 5, nu invata etc. care erau pe cat de irelevante, pe atat de neadevarate. Politistii i-au spus ca acesta nu e un motiv sa reactioneze asa. Apoi tatal meu le-a spus politistilor ca este avocat (ironia sortii) moment in care ei si-au schimbat complet atitudinea si au inceput sa tipe efectiv la sora mea, care pentru a se apara i-a lasat tatalui meu cateva zgarieturi pe mana. In cele din urma sora mea s-a ales cu o amenda pentru deranjarea linistii publice si daca nu o plateste risca sa faca munca in folosul comunitatii.
Cum ar trebui procedat intr-o asemenea situatie? Cui ar trebui sa ne adresam daca politia romana face ceea ce face? Va rog frumos sa-mi dati un sfat, eu chiar nu stiu ce sa fac, deja am adunat prea multe frustrari din partea parintilor mei (mama mea este absenta si lipsita de opinie oricum, nu intervine decat arareori). Nu vreau sa ajung sa-mi dau tatal in judecata (ca sa nu mai zic ca nu as avea de unde sa scot bani pentru a plati un avocat), dar trebuie sa-mi ajut sora macar cumva pentru ca se pare ca sunt singura care mai are grija de ea. Nu provenim dintr-o familie saraca sau needucata, ducem un trai decent dar psihic suntem amandoua terorizate de mici.