avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Activitate andia

Activitate andia

Corect . Multumesc pt raspunsuri .
Nu neaparat, daca stau sa ma gandesc bine, fiind a doua facultate aceasta oricum va fi platita, ba este mai ieftin la particulara decat la stat.
Multumesc mult pentru raspuns. Sigur este pana la 26 de ani ? Stiam ca pensia alimentara e pana la 25 de ani si pensia de urmas este pana la 26 de ani in cazul in care moare unul dintre parinti.
Acum nu imi dau seama pe ce se bazeaza tatal meu in actiunea lui tinand seama ca are si un avocat. Daca are avocat inseamna ca trebuie sa stie el ceva ce eu nu stiu, cum dovedeste ca nu mai e necesara pensia ?
Buna ziua. Am si eu o problema si sper sa ma poata ajuta cineva aici cu niste raspunsuri. Sora mea primeste pensie alimentara, ea are acum 23 de ani si termina facultatea de chimie din cadrul Universitatii Bucuresti (trebuia sa o termine dar a ramas cu o restanta si nu a intrat in liceenta inca) si din 1 oct anul acesta s-a inscris la o a doua facultate, aceasta este particulara dar cursuri de zi, nu ID . Tatal meu a inaintat o actiune in care cere sistarea pensiei alimentare pentru ea conform art. 94 din codul familiei ... spunand ca ea este capabila acum sa se intretina singura din moment ce a facut deja o facultate. Astfel, intrebarea mea este daca sora mea mai are dreptul la pensie alimentara tinand cont ca nu poate sa se angajeze inca deoarece sunt cursuri de zi si alt venit nu are. Cineva afirma ca daca a doua facultate este particulara .. nu ar mai avea nici un drept dar daca stam sa ne gandim, fiind a doua facultate oricum trebuie platita, chiar daca e de stat sau nu. Mai vad aici raspunsuri cum ca pensia se plateste pana la 26 de ani, eu stiam ca pana la 25. Cum este corect ? Si inca ceva, se cere acolo sa se faca o "intampinare " la actiunea lui inainte de a se judeca la tribunal acest caz, are cineva idee cum trebuie sa fie facuta aceasta ?
Astept cu nerabdare raspunsurile si multumesc anticipat