Multumesc mult pentru raspuns.
Exista un "regulament privind criteriile si modul de evaluare a performantelor individuale anuale ale personalului contractual" publicat in Monitorul Oficial.Nu este niciunde - normal - prevazut in acest regulament ca notarea celor evaluati sa fie functie de notele sefului ierarhic - pentru ca dicolo de aberatie ar fi un abuz. Interesant pentru noi ca angajati e ca in Fisa de evaluare a performantelor individuale pentru anul 2011, la rubrica "Obiective pentru perioada evaluata" si "Obiective revizuite in perioada evaluata" sunt 5 randuri frumoase si necompletate. Criteriile de evaluare a performantelor au fost : asumarea responsabilitatii; adaptarea la complexitatea muncii, initiativa si creativitate; capacitate relationala si disciplina muncii; si rezultatele obtinute. Intrebare : daca nu-mi cunosc obiectivele, nu mi-au fost aduse la cunostintza, pe ce baza sunt notata ? Cum justifica angajatorul ca nu mi-am indeplinit sarcinile (generale si obiective) din fisa postului daca in cursul anului 2011 nu am nicio sanctiune si la controalele efectuate de instituie ( de stat, dupa cum se deduce) nu s-a gasit nicio abatere / deficienta care sa fie mentionata in Notele de constatare efectuate ?
Sa fie oare suficient faptul ca seful ierarhic nu este angajat politic si ca repercursiunile sunt datorita efectului de halou ? - intrebare retorica, desigur.
Multumesc din nou pentru atentia si competentza cu care raspundeti
Irina
Intrebare : Poate fi aplicata de catre un angajator evaluarea performantelor unui angajat functie de notarea aplicata sefului acestuia ?
Mai explicit :
Un director general al unei institutii evalueaza seful unei agentii teritoriale cu calificativul 3,51 iar in procedura primita in agentia teritoriala, seful acestei agentii (notatul cu 3,51 ) nu-si poate evalua angajatii cu o nota mai mare decat cea acordata acestuia de catre directorul general
Unde in legislatia muncii este prevazuta aceasta norma ?
Daca directorul general nu-si agreeaza (politic ori emotional....treaba lui ) si-si noteaza reprezentantul in teritoriu cu aceasta nota, de ce sa suport eu ca angajat efectul de halou ?
In afara contestatiei acestei evaluari ce pot face ?
Mentionez ca procedura evaluarii ar fi trebuit sa cuprinda cele 3 etape :
a) completarea fisei de evaluare de catre evaluator;
b) interviul;
c) contrasemnarea fisei de evaluare.
Etapa b) interviul – nu a avut loc
Multumesc pentru atentia si timpul acordat.
Irina Elena