avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate andreiu123

Activitate andreiu123

In toate cele trei contracte de munca era stipulat un numar de 21 de zile de concediu.

- la X am lucrat intre noi 2006 si feb 2010
- la Y intre feb si iulie 2010 (cred ca aici am avut o pauza de 15 zile intre contracte)
- si din nou la x intre aug 2010 si ian 2012

"fiind in februarie 2012 se poate solicita plata indemnizatiei aferenta CO neefectuat incepand cu februarie 2009"... vrei sa spui ca eu am dreptul sa cer banii de la aceste firme doar pe ultimii trei ani de concediu neefectuat (adica un total de 63 de zile) si NU ca in termen de trei ani am dreptul sa cer de la prima firma banii pentru ultimii doi ani in care am lucrat la ei (doi ani fiind, din cate stiu, perioada maxima de concediu ce poate fi recuperat)?
Si totusi, am cerut numarul corect de zile de concediu?

Pentru prima perioada presupun ca am procedat corect cerand banii pentru ultimii doi ani lucrati pana la incetarea contractului de munca. Nu cred ca pe masura ce trece timpul se prescriu zilele de concediu ci doar la un moment dat, la trecerea celor trei ani de la incetarea contractului de munca, imi voi pierde dreptul de a cere acei bani.

Si banii pentru zilele de concediu cum se calculeaza? Media ultimelor trei luni lucrate?

Multzam.
Situatia, expusa cat se poate de scurt, este in felul urmator:

-de la sfarsitul lui 2006 pana la inceputul lui 2012 am lucrat in cadrul unei controversate companii din mass-media
-din 2006 pana in 2010 am avut contract cu firma X...40 de luni
-vreo sase luni din 2010 am schimbat contractul pe firma Y...6 luni
-de pe la sfarsitul lui 2010 am trecut iar cu contractul pe firma X...18 luni

In februarie mi-am dat demisia de la firma X (fortat de imprejurari), asa ca am inceput sa cer bani pentru concediul neefectuat.
-de la firma X (pentru perioada 2006-2010) am cerut plata a 42 de zile de concediu
- de la Y (pentru 6 luni) am cerut plata a 10 zile de concediu
- si de la X (pentru ultima perioada) am cerut plata a 31 de zile de concediu

La acest numar de zile am ajuns stiind ca numarul de zile de concediu se acorda pe ultimii doi ani lucrati. Am gresit cumva?

Tantica de la resurse umane mi-a spus ca pentru perioada 2006-2010 cam aberez cerand 42 de zile de concediu, iar pentru ultima perioada mi-a calculat un numar de 24 de zile de plata (22 pentru anul trecut si 2 pentru luna muncita in 2012). Argumentul ei a fost ca potrivit Codului Muncii, art 146 (3), numarul de zile care trebuie platite se calculeaza de la 1 ianuarie 2011. Cine are dreptate? Oricum nu prea inteleg de unde a scos 22 de zile de concediu pentru un an, atata timp cat eu am in contractul de munca un numar de 21 de zile.

Cam asta ar fi situatia. Plata pentru cate zile de concediu ar trebui sa cer eu acestor firme?

Multumiri.