avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate emilg

Activitate emilg

Popu a scris:

Vlad codul fiscal spune ca pina pe 31 ianuarie trebuie sa-ti depui optiunea pentru impozit (real / norma de venit). E veche chestia, nu e chiar de acum bagata. Eu unul nu cred ca mai poti ramine la norma de venit daca nu ti-ai schimbat pina acum codul CAEN. O varianta ar fi sa iti inchizi PFA-ul si sa deschizi unul nou pe 6202 altfel 2 ani ramii musai la real. Nu stiu insa cat de valabila este aceasta varianta, pe site se tot spune ca poate fi folosita ca sa treci / ramii la norma de venit mai repede decat cei 2 ani impusi de codul fiscal, dar nu-mi amintesc sa fi spus cineva ca a reusit sa treaca inapoi la norma in modul asta.

Eu am folosit cu succes varianta aceasta cu inchidere si redeschidere PFA in 2011, cand se introdusese impozitarea defalcata ptr fiecare cod CAEN (eu aveam vreo 5 secundare). In 2010 fusesem la norma de venit. Am optat pentru impozitare in sistem real pentru luna ianuarie 2011 (ca sa evit impozitarea multipla la norma de venit), apoi am inchis PFA-ul si am redeschis altul pe un singur cod CAEN, tot la norma de venit. La finante fost acceptata fara probleme inregistrarea noului PFA tot pe norma de venit (ceea ce pare logic, fiind CUI-uri diferite).