avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Activitate Lolly

Activitate Lolly

Multumesc pentru raspuns.

Din pacate administrarea de tratament unui bolnav psihic ce nu accepta ca e bolnav e alta poveste... Iar acum tinand cont ca a plecat de acasa fara sa stim unde, nici nu se mai pune problma sa-i dam noi medicamentele.

Si tot din pacate, boala s-a manifestat vizibil dupa ce a iesit la pensie. Are un venit stabil, destul de mare pentru o pensie din provincie, fapt ce ii poate oferi si niste sume mari imprumutate.

La cate banci exista in tara asta si cate sucursale au, nu am putea niciodata merge la fiecare din ele sa vorbim cu fiecare functionar. Ma interesa o metoda legala daca exista.
Pentru cei care nu sunt familiarizati cu tulburarea afectiva bipolara (cunoscuta si ca maniaco-depresiva), le spun doar ca una din cele mai intalnite manifestari in perioada maniacala este cheltuitul in exces a unor sume mari de bani, investitii proaste, jocuri de noroc, cadouri excentrice etc.

Stie cineva daca exista in Romania vreo lege care sa protejeze familia unui bipolar in fata bancilor? In ultimul episod maniacal, socrul meu a impumutat o suma mare de bani reusind sa pacaleasca mai multe banci, facand credite multiple in aceeasi zi. Banii i-a cheltuit imediat, ramand ca noi sa ii acoperim creditele. Dupa o depresie este din nou in faza maniacala si de cateva zile a plecat de acasa. Exista riscul sa faca din nou niste credite foarte mari, pentru ca ultimele ganduri le avea sa-si cumpere Mazda CX7.

Ce putem face ca bancile sa nu ii mai dea alte credite? Nu puteam sa nu le platim, pentru ca nu vream sa ne ia banca apartamentul pe care il pune gaj.

Va multumesc!