avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate BeniucIoan

Activitate BeniucIoan

Multumesc pentru raspuns !
Daca mai exista si alte opinii ... astept !
Autoritatile sesizate sunt obligate sa pastreze secret numele denuntatorului ?
Buna dimineata !

De cateva luni lucrez intr-o societate in care am intalnit situatii pe care nu am crezut ca le voi intalni vreodata in aceasta viata.
Societatea are contracte cu un mare investitor strain.
Am intalnit/descoperit aici un intreg concurs de infractiuni.
1. Patronul(administratorul/asociatul unic) societatii avea peste 10 angajati (din 30) la negru , iar celorlalti nu le platea/plateste asigurari , taxe , etc.
Mizeaza pe faptul ca angajeaza oameni , ii tine cate doua -trei luni si apoi ii da afara., sperand sa i se piarda urma .
2. A avut peste doua accidente de munca grave nedeclarate.
3. Este un evazionist "model".
4. Nu are punct de lucru declarat.
5. Isi terorizeaza angajatii, amenintand, hartuind moral si chiar apeland la forta fizica pentru a intimida. (acesta are un cerc de 3 angajati cu acte in regula/ complici / martori mincinosi: un maistru, un director executiv, un lacatus).
6. A savarsit (si savarseste) acte de coruptie mituind angajati ai autoritatilor statului .
7. Este complice la spalarea de bani pentru investitorul strain, alaturi de cateva persoane din conducerea locala a respectivei companii.
8. Semneaza in locul contabilei (falsificand semnatura respectivei contabile) ...
9. Falsifica licitatii ajutat de respectivii reprezentati ai companiei straine.
10. Falsifica acte bancare.
11. etc. etc. etc.

... tot ceea ce am enumerat mai sus este bazat pe probe materiale.

Daca, prin natura postului/contractului de munca, am avut contact cu probe(fotografii, acte, situatii, s.a.m.d.) in legatura cu cele de mai sus si de asemenea le-am trimis autoritatilor in cauza, sesizand organele competente in legatura cu infractiunile respective, pot fi acuzat de incalcarea confidentialitatii??? Pot fi tras la raspundere ca am denuntat astfel de fapte ???

Daca detin inregistrari audio din care reiese ca am fost amenintat (amenintari din care se deduce indirect ca viata imi va fi pusa in pericol) , le pot folosi ca proba in cazul unei plangeri penale impotriva celui care m-a amenintat?

Multumesc !