avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate adriandediu

Activitate adriandediu

Un SRL are in concesiune de la primarie o suprafata de teren intravilan pe care este construita o cladire, aflata in regim de inchiriere pe o perioada lunga de timp. Se spune ca, in urma unui control al Curtii de conturi, in care au fost evidentiate lipsa fondurilor de dezvoltare, primaria a fost sfatuita de a scoate la vanzare active care nu aduc venituri substantiale si imediate. Ca urmare, consiliul local are in vedere scoaterea la vanzare prin licitatie a terenului concesionat si a cladirii inchiriate societatii in cauza. Mai trebuie spus ca, din punct de vedere juridic, societatii nu i-au fost imputate niciodata incalcari ale contractului de concesiune sau de inchiriere. Personal, am mai multe intrebari pe care doresc sa le adresez participantilor la forum care poate au trecut prin situatii similare:
1. Este legala organizarea unei astfel de licitatii fara a tine seama de documentele juridice aflate in vigoare?
2. In cazul in care societatea in cauza ar invoca dreptul de preemtiune, primaria ar mai putea organiza in continuare licitatia, asa cum se sustine?
3. In cazul in care unul dintre cei doi asociati nu poate sustine material cumpararea terenului si cladirii cum poate fi rezolvata problema in cadrul societatii? Solutia majorarii capitalului social cu aportul celui de-al doilea asociat este morala? Ce solutii ar exista?