avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Activitate ralucapopovici

Activitate ralucapopovici

Aveti dreptate si va multumesc si dumneavoastra.
ralucapopovici a scris:

freeelis a scris:

1. Si in Romania se poate ataca o decize de incetare a c.i.m. cu acordul partilor ...

2. Din mesajul initial reiese ca ”A doua zi m-a sunat si mi-a spus sa uit totul, sa arunc documentul si sa ma intorc la munca ” , iar in topic se vorbeste despre obligatia de a demisiona ...
In mod normal, ambele hartii trebuie sa aiba un continut identic ..






In regula, multumesc frumos, cred ca am gasit raspunsul la o intrebare importanta. In acest caz consider ca nu ma poate ataca cu acea hartie, sau sper mai degraba :))
freeelis a scris:

1. Si in Romania se poate ataca o decize de incetare a c.i.m. cu acordul partilor ...

2. Din mesajul initial reiese ca ”A doua zi m-a sunat si mi-a spus sa uit totul, sa arunc documentul si sa ma intorc la munca ” , iar in topic se vorbeste despre obligatia de a demisiona ...
In mod normal, ambele hartii trebuie sa aiba un continut identic ..

3. Concedierea in Italia este un pic mai complexa decat in Romania , iar contestarea concedierii are o procedura mult diferita de cea reglementata in tara....


Asa este, "obligatia" (intre ghilimele), pentru ca, in realitate, mi-a fortat mana...Cum ma "pun la adapost" de asa ceva? Dumneavoastra considerati ca as putea depune chiar si acum o contestatie? In baza acelei "foi", ma pot adresa sindicatului? Mie personal mi-a creat si imi creeaza mult stress acest lucru, nu stiu daca tot asta, din punct de vedere juridic, se numeste ca ma hartuieste (prin amenintari de concediere). Am incercat sa ii explic ca ma demotiveaza comportamentul acesta...
freeelis a scris:

Nu va poate obliga sa va dati demisia .... Vă puteţi depune demisia fără să prezentaţi o justificare, respectând doar obligaţia preavizului.

De asemenea, potrivit dispoziţiilor legale, lucrătorul are dreptul să îşi dea demisia pentru justă cauză, fără a respecta perioada de preaviz, ceea ce nu implică neacordarea indemnizaţiei de înlocuire a preavizului.

Daca demisionati din ”justa cauza” atunci potrivit unei sentinţe a Curţii Constituţionale nr. 269/24 iunie 2002, demisiile pentru cauză justă, determinând o stare de şomaj involuntar, nu exclud acordarea indemnizaţiei ordinare de şomaj.


Acel "document" pe care l-am primit si semnat, nedatat insa la "ultima zi de munca", pe care l-am primit de altfel fara martori, in casa mea, intr-un cadru ne-oficial, daca ma pot exprima asa, poate constitui o cauza justa?
Pe hartie, la "ultima zi de munca" nu este trecuta data, evident ca el poate sa treaca ce data doreste el, dar ce valoare are daca pe copia mea nu este trecuta nici o data?
mai degraba asta ar fi fost si intrebarea mea...
multumesc pentru informatii.
va multumesc pentru sfat :)
Buna ziua

Problema mea imi pare a fi destul de complicata, de aceea am apelat la acest forum, pentru ca incepe sa ma depaseasca. Situatia este urmatoarea: lucrez de un an in italia, contract de munca indeterminat, vanzatoare nivelul 4. A mers totul bine pana acum vreo 2 luni, cand patronul meu m-a vazut ca salut o persoana (cea care lucra la magazin inainte ca eu sa fiu angajata). Atunci m-a acuzat de "neloialitate" si de atunci ma cam...persecuta, daca asta ar fi cuvantul potrivit.
Am presimtirea ca vrea sa ma concedieze, nu stiu in ce masura are acest drept si in ce conditii si nici nu stiu daca cele de mai sus constituie un real motiv pentru aceasta. As vrea sa am cateva informatii care sa ma pregateasca macar moral pentru ce cred eu ca urmeaza.
Din cate am inteles, persoana pe care eu am salutat-o a fost concediata in momentul in care a spus ca pleaca in concediu matern. Evident ca lucrurile nu au fost simple, iar doamna s-a dus la sindicat si din cate stiu si-a rezolvat acolo problema cu angajatorul.
Am citit legislatia din domeniu, stiu ca nu ma poate concedia chiar atat de simplu, nu are cauza justa, am martori cum ca imi fac meseria cat pot de bine. Imi place ceea ce fac, sunt multumita de locul meu de munca si de remuneratie, doar ca a devenit totul foarte greoi, mereu ma ameninta mai mult sau mai putin direct cu concedierea, incearca mereu sa ma faca sa cred ca munca mea nu valoreaza nimic (repet, am martori care stiu cat de serioasa sunt la locul de munca, nu stiu daca e relevant). Increderea mea in mine si job-ul pe care il am conteaza enorm pentru mine...ca pentru toata lumea, de altfel.
Ca sa inchei povestea lacrimogena :D, mentionez urmatorul lucru pe care il consider o eroare enorma din partea mea, pe care nu am stiut sa o gestionez (de aceea si scriu pe acest forum).
Dupa intamplarea cu "neloialitatea", patronul a venit intr-o zi la mine acasa (!) si mi-a spus ca nu poate sa aiba incredere in mine si deci ca trebuie "sa ne despartim"; nu ma asteptam la asta, credeam ca vine sa-mi comunice orarul de munca fiind in zona. Dupa care mi-a dat o foaie "risoluzione del rapporto di lavoro di comune accordo",:stunned: mi-a spus ca nu e nimic grav, ca el ma asteapta si ma plateste pana imi gasesc un alt loc de munca. Eroarea mea fatala a fost ca am semnat, ramanand totusi nedatata. A doua zi m-a sunat si mi-a spus sa uit totul, sa arunc documentul si sa ma intorc la munca #-o. As dori sa stiu cum ma poate afecta acest lucru, nu am gasit pana acum informatii.
Ce trebuie neaparat sa stiu? Cum ma pot asigura ca nu ma poate concedia? Sunt o cauza pierduta?
Va multumesc.