Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Situatia concreta este urmatoarea:
Cineva a creat un cont pe Facebook cu numele unui coleg. A pus in acel cont fotografii facute in incinta institutiei si in care apar si alti colegi si a postat comentarii de-a dreptul vulgare la acele fotografii. Fotografiile sunt facute la diverse activitati si festivitati (deci sunt mai mult decat decente) dar comentariile sunt facute cu evidenta rea-vointa si cu un limbaj extrem de vulgar, licentios si jignitor la adresa acelor persoane. Colegul pe numele caruia a fost facut contul este o persoana mai marginalizata in colectiv, are unele probleme cu alcoolul si are un comportament deseori neadecvat dar nu cred ca el este autorul contului deoarece nu are cunostintele tehnice necesare (comentariile apar cand cursorul este pozitionat pe imaginea persoanei respective).
Banuiesc ca autorul este cineva din cadrul institutiei care a avut acces la acele fotografii. Toti colegii care apar in fotografii sunt indignati, pe cont se precizeaza si numele institutiei si in acest fel se aduce un deserviciu important imaginii publice.
Se poate face o reclamatie la Politie? Pe Facebook nu am cont si nu stiu cum se poate solicita inchiderea contului. Sincer, nu prea stim cum sa actionam ca, daca intram in gura presei e de jale...
Va multumesc anticipat pentru sfat!