Buna seara.am si eu o problema si in acelasi timp o mare dilema.mi`a fost luat permisul de conducere sambata asta pentru depasire la mai putin de 50 de m de calea ferata.acesta ar fi acuzatia dar de fapt realitatea este alta.am venit de la cluj spre piatra neamt iar pe la praid ambreajul masinii s`a stricat si nu puteam sa merg cu mai mult de 20-30 de km la ora (cunoscatorii pot confirma)pe undeva pe la bicaz dupa o curba era o masina care oprise la calea ferata.la viteza care o aveam abia am ajuns in spatele ei,am oprit,domnul cu masina nu a plecat.atunci eu l`am claxonat am semnalizat si l`am depasit,intrucat crezusem ca pur si simplu stationa,avand in vedere ca am ajuns in spatele lui,am oprit ,eu din spate am avut timp mai mult decat necesar sa ma asigur,) m`am asigurat eu din spate in dreapta si in stanga ,politia era in fata se vedea ,era o curba dar cu vizibilitate,dar intrucat crezusem ca omul a oprit,dupa ce l`am claxonat nu a plecat de pe loc,am crezut ca nu va fi nici o problema daca`l voi depasi.nu mai pun ca odata ce am oprit roata si ambreajul e stricat foarte greu pleaca de pe loc,dar soferul respectiv s`a pus in miscare dupa ce l`am depasit eu.politia normal m`a oprit ,si pe mine si pe el,mi`a luat permisul s`a dus la soferul masinii din spate,acesta i`a spus ca l`am claxonat , si l`am depasit.politistul apoi s`a dus la martor cu procesul verbal Necompletat ,ia spus sa semneze apoi soferul a plecat iar eu am asteptat sa`mi completeze procesul verbal.martora la tot incidentul a fost si prietena mea si inca un prieten,i`am spus politistului ca vreau sa scriu undeva ceea ce s`a intamplat de fapt,intrucat am altceva de declarat atat eu cat si martorii, dar acesta a spus ca doar in instanta pot face asta,fara a ma informa ca exista si o rubrica Mentiuni.sunt de parere ca mi`a fost luat permisul in mod abuziv,iar daca nu ma insel ,tare cred ca domnul din fata mea a fost de fapt pus de politie,de indata ce chiar daca a fost claxonat , am oprit in spatele lui,a asteptat sa`l depasesc apoi a plecat,a semnat o foaie gola si a plecat din nou.inteleg sa te asiguri dar nu sa stai sa pierzi vremea,sa incurci traficul sincer chiar sa nu ai probleme cu masina iti poti permite la drumurile din Romania si la craterele pe care vesnic le gasim la un nivel de cale ferata , poti veni cu viteza sa depasesti?politia fiind vizibil in fata ta,iti asumi un asemenea risc aiurea pentru cateva sec castig,mai ales ca toata lumea iti da blituri de atentionare. Ceea ce as dori sa stiu este daca as avea vreo sansa sa`mi anulez pedeapsa in instanta.mentionez ca nu am semnat procesul verbal,daca eram atentionat de rubrica mentiuni as fi vrut chiar sa`l completez,sa spun de ce nu vreau sa semnez.ceea ce ma intereseaza este daca as avea vreo sansa sa`mi anulez pedeapsa in instanta?zilele astea mi`am dat comanda de un kit de ambreaj,sa cer factura atat de la piesa cat si de la mecanic,m`ar ajuta la ceva?in plus mi`a venit astazi amenda este 455 ron daca o platesc(intrucat imi este frica sa nu`mi ramana amenda de 910) voi avea de pierdut in instanta?va rog sa ma indrumati intrucat nu am mai avut asemenea probleme si chiar nu stiu cum sa procedez.o singura problema a fost la completarea procesului ,in loc sa imi bifeze 25 de puncte amenda mi`a bifat 25 de puncte penalizare.