Ma deranjeaza titulaturile lor pe care le pun mereu in fata numelui, chiar laudandu-se cu ele. Eu ca cetatean prefer o semnatura cu specificarea functiei pe care o are respectivul functionar, in speta mea, mentionarea acestor titulaturi arata cat de incompetenti pot fi, mai ales ca au urmat niste facultati-SRL, in urma carora nu au profesat deloc. Eu ca cetatean cand fac o sesizare o fac in nume propriu, nu includ si profesiile/meseriile pe care le am.
Maine-poimaine ne trezim ca in titulatura acestor functionari o sa vedem trecute: preferintele sexuale, cati copii au, ce masini conduc, cate aventuri au la activ etc.
Totusi aceste titulaturi trecute acte oficiale nu sunt CV-uri profesionale/personale ale acestor functionari.
Oare cum ar parea daca ma duc la Primarie sa cer un aviz de constructie iar pe acel aviz nu ar fi semnatura unui arhitect/proiectant ci semnatura unui economist? Ar avea vreo valoare acest act semnat de cineva care nu este de specialitate?
Oare cum ar fi sa semnez o sesizare mentionand faptul ca sunt: somer, maturator, bucatar, etc.?
Acelasi lucru cu un medic care are 2 specialitati: medic-pediatru si medic generalist. Eu fiind adult, solicit o reteta medicala, dar in titulatura acelui medic se regaseste si mentiunea "medic-pediatru" pe o reteta pentru adulti.
Acelasi lucru in cazul unui judecator care a renuntat la functia de judecator si a trecut la profesia de avocat. Face o sesizare oarecare catre Primarie iar cand semneaza, trece in titulatura si profesiile/functiile pe care le-a avut in trecut, adica judecator, apoi de avocat. Cum semneaza acea sesizare facuta in nume propriu, ca simplu cetatean? Atat ca fost judecator si actual avocat?
Nu sunt lamurit asupra problemei cu semnatura presedintelui: in calitate de presedinte atunci cand semneaza un act/decret/lege poate trece in titulatura dansului si profesia dumnealui de capitan de vas? Daca ar trece-o ar fi legal?
De ceva timp am anumite contre cu niste functionari ai primariei. Pe langa faptul ca nu cunosc legislatia si dau raspunsuri anapoda, este ca atunci cand semneaza un raspuns catre mine il semneaza atat cu functia pe care o are in primarie, cat si cu meseria pe care o are dar pe care nu o practica deloc atunci cand semneaza un document.
Exemplu: am facut o sesizare la primarie pe problema asociatiilor de locatari, in raspunsul primit de la primarie: sunt 3 semnaturi si titulaturi, a sefului de serviciu, a directorului executiv si a primarului. Fiecare din ei atunci cand au semnat au trecut in dreptul lor urmatoarele:
- functia detinuta: Sef serviciu relatii cu publicul si asoc. de proprietari, Director executiv, primar
- numele in clar precedat de meseria pe care au avut-o candva: inginer [sef serviciu relatii cu publicul si asoc. de proprietari], economist [director executiv], doctor inginer [primar], Dar pe care nu o practica atunci cand raspunde sesizarii mele.
Raspunsul redactat catre mine - cei 3 care au semnat - au trecut in titulatura lor si meseria pe care o au DAR pe care nu o practica deloc atunci cand semneaza raspunsul catre mine.
Raspunsul nu necesita cunostinte de inginer sau de economist. Mi se pare normal ca atunci cand ai nevoie de un aviz de la urbanism sa fie semnatura unui inginer proiectant - adica a unuia care stie meserie, ceea ce nu este cazul meu. Acelasi lucru atunci cand ceri anumite cifre, date contabile este ca acel act sa fie semnat de un contabil.
Un exemplu edificator este ca atunci cand presedintele Romaniei semneaza un acord sau un act el il semneaza cu titulatura functiei - adica presedinte - si nu cu meseria pe care a avut-o el candva aceea de capitan de vas. Daca ar semna ca presedinte si ca si capitan de vas ar fi legal??
Exista vreo lege care permite sau interzice mentionarea profesiei [nu a functiei] atunci cand se semneaza un document, care nu necesita aplicarea meseriilor pe care le-au avut candva functionarii? Este legal sa semneze cu "economist" si "inginer" un act care nu necesita aplicarea meseriilor respective?