Puteti sa mi spuneti si mie la ce virsta pot solicita pensia anticipata partiala daca sint nascuta in octombrie 1963 si in luna august implinesc 28 de ani de munca, fara nici o grupa speciala? Multumesc anticipat.
Doamna draga, eu nu stiu de ce, dar nu cred ca in alte tari functioneaza acelasi tip de repartitoare pe care le avem noi. Dv. bagati mina in foc pt asta?Si ce ziceti, pt un apartament cu 2 camere si 2 persoane,fiind singura de pe scara fara repartitoare, vi s pare corect un consum de 3,43= 646 lei Gkal pe luna decembrie? Apoi, pe luna ianuarie, in aceleasi
conditii, un consum de 460 lei (vorbesc numai pt caldura)? Daca vi se pare corect, conform acelei formule de calcul pe care o foloseste techem-ul, sa-mi spuneti si mie.Si poate in alte tari or fi omologate repartitoarele, dar la noi nu sint.Probabil, in curind, se va afla a cui afacere a fost si aceasta mare teapa cu montarea repartitoarelor, dar pina atunci mai plateste romanul, ca doar e obisnuit, ce naiba......Doar la cite ni s-au pus in circa, parca mai conteaza?O sa angajez un auditor energetic care sa vina sa-mi numere elementii caloriferelor din casa pt ca stiu sigur ca mai multe de 1,5 Gkal nu se pot consuma de nici un fel intr-un apartament de 2 camere si 55 de metrii patrati.Si o sa dau Techem-ul in judecata.O sa revin cu amanunte pt cei ce sunt interesati.
Va multumesc tare, tare mult pt raspuns. Stiu ca asa e, ca aveti dreptate in legatura cu presedintele asociatiei dar eu cred ca omul asta e dus de acasa, ca sa zic asa, pt ca de cite ori mergem acolo si ridicam o problema care nu-i convine lui, urla ca un nebun la noi si nu ne lasa sa vorbim nimic. Ziceti sa-l schimbam, stiu, dar nici asta nu putem, pt ca acum zice ca ,, nu vrea muschii lui" -sint cuvintele lui- sa tina adunarea generala desi a trecut un an de la ultima, ca nu are el chef si ca nu are motive sa o tina.?!?!?! Deci dv. ce credeti ca e de facut? Oamenii stiti cum sint, unii sint batrini, altii nu vor sa se amestece, si uite asa el face numai ce vrea el, ca un vataf pe mosia personala. Daca te certi cu el si ii tii piept ca mine, zice ca sint nebuna, obraznica samd. Deci, ce credeti?
Va rog frumos sa-mi spuneti ca eu nu prea mai inteleg: in situatia in care acum sint 9 proprietari din 14 cei care am semnat un tabel pt a renunta la repartitoarele de la techem, cine va plati mai mult iarna viitoare: noi cei fara, sau ei cei care au ramas cu ele? Pentru ca unii spun ceva si altii altceva. Si asta nu am facut la nivel de asociatie ci la nivel de scara a unui bloc, din 3 blocuri ce apartin asociatiei, pt ca e greu sa convingi lumea ca e mai bine fara decit cu ele. Acum trebuie sa mergem la asociatie sa ne semneze administratorul tabelul si am inteles ca nu vrea acest lucru, pt ca ei au interesul sa pastram repartitoarele, nu sa le dam jos. In acest caz imi puteti spune ce putem face noi pt a determina administratorul asociatiei sa semneze tabelul? Pt ca eu cred ca nu facem nimic ilegal, dar tine de el. Am intrebat si la techem si ni s-a spus ca putem face asta dar cu acel tabel semnat. Mentionez ca dl. presedinte a semnat contractul de prelungire cu techem-ul fara sa intrebe pe nimeni si se poarta in general de parca noi, proprietarii nu avem nici un drept.
Va multumesc mult de tot pt raspuns. Stiti cumva cum vom plati noi cei fara si ceilalti cu repartitoare caldura de acum inainte? Pentru ca la asociatia de propr. nu vor sa ne spuna, ei neavind nici un interes in acest sens ( adica renuntarea la repartitoare ).
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca dintr-o scara de bloc cu 14 apartamente cu repartitoare montate de firma Techem, 8 proprietari doresc sa renunte la ele, se poate face acest lucru? Pentru ca as vrea un raspuns documentat, cu o baza legala daca exista.Multumesc anticipat.