In anul 2006, am facut o rata la o firma de calculatoare, pentru 10 sisteme complete + licentele de Windows. Mentionez ca rata era pe sistemul propriu de creditare a respectivei firme ce nu implica banci. In anul 2009, am finalizat de achitat rata, totul bine si frumos.
Acum, problema: licentele de Windows ce le-am achitat in rate, nu sunt valide decat doar daca sunt insotite de o factura. Ori, fix aici intervine problema, la finalizarea ratelor, am solicitat facturi pentru sisteme cat si pentru licente, insa proprietarul firmei m-a dus cu vorba, si nu am mai intrat vreodata in posesia lor.
Acum, in urma unui control din 2012, nu am putut prezenta facturile respectivelor licente, prin urmare mi s-a intocmit dosar penal, pentru incalcarea legii 8 din 2006.
Proprietarului respectivei firme, i-am solicitat facturi in repetate randuri incepand de prin 2009, 2011, 2012, si acum. Insa nici un rezultat, doar joc de glezne si praf in ochi. La data controlului, am fost impreuna cu cei doi inspectori de la garda financiara la sediul respectivei firme, si am purtat discutii din nou cu proprietarul, iar domnia sa, a recunoscut ca am cumparat de la el, atat sistemele cat si licentele, ba chiar a promis de fata cu inspectorii ca-mi va emite facturile. Insa, cum au iesit pe usa inspectorii, a dat-o la cotida din nou, si a inceput sa se vaite ca nu mai are cum emite facturi retroactiv, deoarece el a operat deja modificari in stoc. Si mi-a emis o factura pe niste componente, in valoare de 42 mil lei, factura care chipurile sa tina loc de factura pentru licente, insa pe aceasta factura nu este scris nicaieri cuvantul licenta. De fata cu inspectorii, fiind luat la intrebari, cum a operat scoaterea produselor de pe stoc din moment ce nu a emis facturi, a justificat ca toate produsele figureaza in continuare ca fiind la el pe stoc, a mintit, el pe urma spunandu-mi ca nu mai sunt pe stoc. Deci, el este prins clar la mijloc, si este evident ca a facut magarii in contabilitate.
Acum, intrebarea mea este in felul urmator: ce pot face eu in aceste circumstante, avand in vedere ca pot apela si la marturia celor doi inspectori ? Si nu, nu am bonuri fiscale, nu am facturi, nu am nimic, doar marturia celor doi inspectori. Iar rata totala ce am avut-o la acea firma, a fost undeva in jur de peste 300 mil.
Eu sunt proprietarul unei sali de calculatoare (internet cafe), si ce sa vedeti voi oameni buni, ca sa vedeti ce inseamna Romania ! Pentru ca am vreo 20 de camere WEB, atentie, camere web, nu de supraveghere, atarnate pe pereti si conectate la calculatoare, draga politie romana a incercat sa ma agate cu legea 333 articolul 58 !
Deci eu in Romania, la o sala de internet, pentru a monta camere web pe pereti am nevoie de aprobarea SRI ! Asta e Romania fratilor, tara in care domenste prostia, incompetenta si CORUPTIA !
Orice camera web montata pe un perete si conectata la un pc poate fi interpretata ca fiind un sistem de supraveghere, ca doar atunci cand Gigel vine la internet cafe si se arata pe camera web pe messenger, cineva il supravegheaza ! Nu ? Deci sunt pasibil de amenda penala sau de inchisoare !