avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Activitate doinabuzea

Activitate doinabuzea

Este obligatorie depunerea declaratiei 392B pentru PFA care presteaza servicii in Romania pe care le factureaza unor companii din strainatate (livrarea serviciilor nu este in Romania )? Multumesc.
Răspuns la discuția Obligatii fiscale
Multumesc. Daca nu o pot depune azi la ANAF , fiind ultima zi cf legii, ci doar la posta recomandata, care sunt sanctiunile sau pot sa o depun si miine la ANAF in format electronic? Nu am experienta in acest sens, e primul an de aceea va solicita ajutorul.
Răspuns la discuția Obligatii fiscale
Multumesc pentru informatii. Cu privire la Formularul 392B - trebuie sa de depun acesta declaratie in condirtiile in care cifra de afaceri in anul 2012 a fost sub pragul de 35000 ?
Multumesc din nou. ("Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul ...." se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii, respectiv inferioara sumei de 119.000 lei.)
Am un PFA, neplatitor de TVA, fara salariati si as vrea sa stiu ce obligatii fiscale am de indeplinit si pina la ce data, cu specificarea prevederilor legislatiei aferente. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Multumesc pentru sfaturi dar pentru mine este inca neclar modul in care trebuie sa procedez. Este vorba despre activitate de consultanta pe care nu doresc sa o inregistrez la ORC ci sa o desfasor in mod independent ca persoana fizica independenta. Ce acte trebuie sa depun la administratia financiara in acest sens ? Referitor la taxe inteleg ca dintr-un venit brut de 100 lei se deduc anumite cheltuieli si se afla venitul net la care se aplica 31,2% contributia CASS si apoi impozitul de 16%. Este corect ? Multumesc.
Sunt inginer, persoana fizica neinregistrata in niciun fel de PFA , asociatie familiala sau alta forma de acest gen, incadrata cu contract de munca la o societate comerciala de stat. Am in vedere incheierea unui contract de servicii cu o firma din Elvetia in vedrea prestarii unor activitati de consultanta. Doresc sa stiu care sunt obligatiile mele in vedrea respectarii legislatiei in vigoare , si anume daca , pentru a putea factura munca prestata trebuie sa ma intergistrez (unde si sub ce forma) , ce contributii trebuie sa platesc (impozit, pensie , somaj, sanatate, etc) ce declaratii trebuie sa depun, unde si cu ce frecventa, daca trebuie sa angajez un contabil in acest sens, daca trebuie sa platesc TVA, in general ce trebuie sa fac pentru a nu incalca legea. Multumesc