avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Activitate annddy_22

Activitate annddy_22

patrascu razvan a scris:

@Xpertul:
Stimate domn,trebuie sa intelegeti ca permisul dvs se anuleaza in urma hotararii definitive de catre politie,ei au aceasta competenta,din acest motiv instanta nu face nici nu face nici un fel de referire la acest aspect,puteti dvs sa invocati orice fel de argument in fata instantei ca nu poate sa decida din acest punct de vedere,exista lege speciala care prevede acest lucru,dupa hotararea definitiva asteptati un an si va prezentati la examen pentru un nou permis este singura solutie.
HG1391/2006
& 3. Anularea permisului de conducere
ART. 203

(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România;

b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvârşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvârşită legislaţia română prevede această măsură.
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unei sesizări din partea unei autorităţi competente sau a unui certificat de deces.
(3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1).
(4) În termenul prevăzut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul poliţiei rutiere care a dispus anularea la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării menţiunii în evidenţă.
ART. 114*)OUG195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:

a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
#M1

Bine v-am regasit,a trecut un an de la hotararea judecatoresca,si ma gandesc sa ma apuc de invatat pentru redobandirea permisului,insa nu am dus copia dupa hotararea judecatoreasca la politie,pentru a-mi anula permisul,dureaza mult pana il anuleaza?
Salutari!
Gata a venit comunicarea,in termen de 15 zile trebuie sa achit 600 ron cheltuieli judiciare.Ma asteptam la 30, 40 zile.
flaviu09 a scris:

Eu sunt din Cluj-Napoca si am fost prins baut la volan aici in oras. Eu am fost oprit in oct 2010 de catre politie si culmea ca atunci cand mi s-au recoltat probele de sange tot cu spirt mi-a fost dezinfectata zona mainii de unde mi-a luat sange.
Anul trecut in septembrie avocatul mi-a spus ca putem merge la cercetari la domnul ce se ocupa de dosarul meu sa dam o declaratie pentru recalculare, am dat declaratia, am schimbat la declaratia asta fata de cea initiala(cand am fost oprit) cantitatea de alcool desi cam nu trebuia iar acum in timp ce va scriu inca astept un raspuns, orice si cam nimic.
Nu mi-a spus nici avocatul nici politaiul care m-a oprit nici cel de la cercetari ca trebuie platite si recoltatul probelor de sange. Am platit doar recalcularea.
Stau si ma intreb cat poate dura o solutionare de dosar pt alcool ca am auzit 2 cazuri diferite:
1) cineva din care a comis-o in ceva comuna/sat din jud Salaj la care a durat 8 luni de cand a fost prins pana a primit sentinta si i-a fost anulat permisul numai ca recalcularea s-a facut in defavoarea lui si nu a platit-o patitul ci statul roman
2) altcineva care a fost prins in cluj si abia dupa 2 ani si jumatate aprox a fost in audienta la procuror in timpul acesta si el facuse recalcularea

D aca ai martori poti contesta analizele deoarece la fel ca si la mine se considera viuciu de procedura dar eu nu am avut martori,si mi-am luat-o,intre noi fie oricum de iesit iesea bauseam 2l de bere.Repet in 7 martie 2012 am fost audiat si in aceiasi zi cu mine a venit un tip care fusese prins in 2005.Deci din 2005 pana in 2012 e ceva.Perioada cred ca depinde doar de ei.
zazutzu a scris:

tOATA CHESTIA CONSTA SA STATI PE CAPUL LOR..........toata lumea asteapta si astepta ........mergeti peste ei...ca nu MUSCA :)>.....la mine cum a durat prima data 8 luni (cu anulare permis)si a doua oara 11 luni cu suspendare permis (recalculare,parchet,rezolutie)!!! eram peste ei o data la 1-2 saptamani la politie si din luna in luna la parchet

Si in afara de faptul ca trebuie sa stati p capul lor,trebuie sa achitati si probele cat mai repede psibil caci daca nu,le vor plati ei dar le pot plati si in ani de zile.interesul este al nostru nu al lor.
In ce oras s-a intamplat asta? Deoarece si mie cei din Cluj Napoca mi-au spus ca s-ar putea sa dureze vreo 5 ani pana cand dosarul sa fie trimis la procuror.

In Bucuresti.la mine a durat 16 luni deoarece nu am achitat imediat analizele si recalcularea.
flaviu09 a scris:

annddy_22 a scris:

Eu am avut 1.20 la recalculare

si in sange cat ai avut, inainte de a face recalcularea?

0,43 aer , 0.95prima proba 1.02 a 2-a proba.Punctez chestia ca mi s-au recoltat probele de sange dezinfectandu-ma cu spirt(dar nu am avut martori ca sa dovedesc) si intr-un interval mare de timp de la oprirea in trafic.Am fost obligat sa fac recalcularea
othellox a scris:

Deocamdata va este suspendat permisul pana se va finaliza procesul cu o sentinta definitiva de condamnare si in acel moment acesta se va anula si puteti da examen la un an de la ramanerea definitiva a sentintei... din pacate nu se tine cont de perioada cat ati stat fara permis si nici nu se dau dovezi cu drept de circulatie... sunt unii care au ramas vreo 2 ani fara permis pana sa ajunga dosarul in instanta...

Se va anula si pana la pronuntare nu veti avea dreapt de circulatie.Cunosc caz judecat in aceiasi zi cu mine care avea permisul luat pentru alcool din 2005 si a fost judecat abia in 2012.nasol ce sa zic asta e.si eu sunt patit
Eu am avut 1.20 la recalculare ,fara avocat, 8 luni cu suspendare si 2 ani de incercare.Nu am avut antecedente.
zazutzu a scris:

sentinta ramane definitiva dupa 20 de zile de cand a fost pronuntata.....aksa nu o sa iti vina nimik....o sa trebuiasca sa te duci dupa 3-4 luni la tribunal ..la arhiva si sa ceri o copie legalizata a sentintei ... cu care o sa te prezinti in audienta la comandant cu ea atunci cand o sa se apropie termenul sa dai de redobandire.....

dupa care o sa iti vina aksa o foaie de la comandant in 25 de zile lucratoare,pe care o atasezi la dosarul auto ...si poti incepe scoala de soferi ...

pai si atunci cheltuielile judiciare cand trebuiesc platite?
Stie cineva in cat timp se redacteaza pronuntarea?Vine ceva acasa adica ma anunta cumva???Teoretic in martie anul viitor as putea sa dau de permis,dar nu stiu sigur daca pronuntarea este definitiva din moment ce s-a postat doar pe site-ul justitiei.Multumesc