-ELLA- a scris:
Buna ziua!
ORDONANȚA nr. 27 din 30 ianuarie 2002
privind reglementarea activității de solutionare a petitiilor
La privat petitionarul se adreseaza, de fapt cu o solicitare de a face sau a nu face ceva firma respectiva.
Ordonantanr. 27/2002 privind reglementarea activității de solutionare a petitiilor, se refera la comunicarea a oricarui act de catre o institutie publica la solicitarea petitionarului.
Dar ce e de facut cand un petitionar se adreseaza catre o institutie privata (scoli si licee private, spitale private, firme transport private, s.a.m.d.) cu o petitie prin care cere informatii, adeverinte iar institutia privata nu vrea sa inmaneze adeverinta, ce e de facut?
Spre ex: Am fost internat la un spital privat in urma cu 3 ani, acum am solicitat o adeverinta de la spitalul privat pentru ca imi necesara in vederea rezolvarii a unei cauze, insa institutia privata (spitalul privat), nu mi-a comunicat nici un raspuns.
Oare Ord. 27/2002 privind reglementarea activității de solutionare a petitiilor, nu i se impune si institutiei private de a comunica raspunsul in termenul legal de 30 de zile?
Si daca nu raspunde, cum se poate introduce o actiune in instanta de a obliga institutia privata sa comunice actul catre petitionar?
Legea 554/2004 - Contencios administrativ se aplica impotriva institutilor publice, dar impotriva institutilor private cum procedam?