avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Activitate roxita

Activitate roxita

va multumesc mult ..am sa fac tot posibilul sa sa imi rezolv aici
din pacate nu inteleg multe...daca ea e cetatean australian de ce ar fi obligata sa obtina cetatenie romana(nu ca nu vreau dar e mult prea complicat in momentul de fata...nu exista consul la canberra si ar trebuie sa ne ducem toti in sydney iar noi am facut prostia sa ne casatorim in vanuatu asa ca trebuie sa obtin apostila de acolo...)? cartea mea de identitate e valabila pana in 2014.
sotul meu este australian.sa zicem ca el nu vine cu mine in romania.de ce nu ar fi acceptata intrarea mea ca roxana u. si iesirea mea din tara tot ca roxana u. atata timp cat pasaportul e valabil, viza e valabila si as avea declaratie de la sotul meu si ca sa vin in romania si ca o pot scoate din romania la datele respective? care ar fi consecintele mai exact? ce pot sa faca sa imi opreasca copilul in romania daca tatal ei este in australia si eu ma intorc in australia? aici documentul pe care il am de schimbare a numelui este considerat act de identitate. este exact ca un certificat de nastere.va multumesc pt raspunsuri.
am uitat sa mentionez ca o sa aiba pasaport . este nascuta in australia deci a dobandit cetatenie australiana. lucrul de care imi este frica este faptul ca desi o sa am documente care atesta faptul ca mi-am schimbat numele in australia o sa calatoresc cu numele vechi, si in timp ce pe certificatul si probabil pasaportul ei o sa scrie ca numele meu e roxana m eu o sa calatoresc sub numele de roxana u. credeti ca daca obtin o declaratie de la tatal ei ca va calatori cu mine pe data de... la dus si pe data de..la intors ar fi de ajuns ?
sunt cetatean roman, rezident in australia.cand m-am casatorit mi-am schimbat numele in australia dar pasaportul e pe numele vechi X, iar pe certificatul de nastere al fetitei mele sunt trecuta cu numele nou Y(al sotului). pot intra in romania doar eu cu fetita daca aduc certificatul meu de schimbare a numelui din X in Y plus certificatul de nastere al fetei?
deci, vreau sa intru in romania cu pasaportul pe numele X, fetita mea e pe numele Y, pe certificatul ei de nastere sunt trecuta cu numele Y, dar o sa am cu mine certficatul meu australian de schimbare a numelui din X in Y.