avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate ROCOR

Activitate ROCOR

Buna seara! va rog daca se poate sa ma ajutati cu o informatie.
cu aproximativ 1 luna in urma, mai clar pe 12. 02. 2012,circuland cu un TIR pe un drum acoperit cu zapada si pe o ninsoare abundenta,intuneric fiind m-am intersectat cu un alt camion,care coircula din sens invers.Drumul fiind ingustat pentru ca nu era bine zezapezit,ne-am lovit oglinzile retrovizoare stanga. In acel moment nici unul dintre noi nu a oprit deoarece drumul era aglomerat si existau alte pericole.fiind gheta pe carosabil.Eu mi-am continuat drumul 2-3 km. unde am gasit un loc pentru a parca, si am decis sa raman acolo pana a doua zi,efectuand pauza conform diagramei si totodata pentru a declara incidentul.
Dupa aprox. o ora de cand am oprit, a venit un echipaj solicitandu-mi actele deoarece avusese loc acel incident si celalalt sofer sunase la 112. dupa opire am consumat alcool si urma sa dorm pana dimineata.fapt pe care l-am recunoscut si agentilor de politie.M-au testat cu aparatul etilotest (peste 0.40),si mi sau recoltat si probe biologice (1.15- 0.90)As vrea sa stiu daca este obligatoriu o a doua examinare a probelor atata timp cat eu nu cer asta.Si pentru ce am fost incadrat la art.87 alin.1 respectiv 89 alin.1 demonstrand cu diagrama ca eram stationat de o ora si 30min.,cand am fost testat cu etilotestul..
Rog daca cineva stie sau are un caz similar, ce pot face pentru a iesi din aceasta situatie.Eu am mentionat in declaratie ca doresc si nu dispun financiar pentru aceasta expertiza. Detin permis de 22 de ani si pana in prent am lucrat ca sofer si nu am avut nici o abatere. Va multumesc!