avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Activitate Cristi_CN

Activitate Cristi_CN

Buna ziua!
M-am inscris de aprox. 2 saptamani la un curs de operator calculator efectuat de catre o societate cu raspundere limitata (SRL).
Pentru anumite cursuri societatea ofera si diplome acreditate de Ministerul Muncii, dar pentru acest curs voi primi doar o dovada ca am efectuat cursul la ei. Diploma nu ma intereseaza, in schimb mi se pare ciudat ca la inscriere am primit o "Fisa de inscriere" care in prima jumatate a paginii contine campuri pe care a trebuit sa le completez cu datele mele personale, iar in a doua jumatate informatii cu privire la "Conditiile de participare la curs".
Pe scurt, aceste conditii sunt:

-Cursul se poate plati in doua rate, prima rata fiind la inscriere, iar a doua rata la sedinta 3 sau 4;
-Intrarea in examen este conditionata de plata integrala a cursului (...);
- ........;
-In cazul nerealizarii cursului din motive ce tin de firma, cursantilor li se vor restitui suma achitata, mai putin o taxa de inscriere;
-In cazul retragerii cursantului dupa data inceperii cursului, acesta va suporta plata integrala a cursului;
-In cazul abandonarii cursului a 40% dintre cursantii grupei, societatea poate suspenda cursul (...) iar cursantilor li se vor restitui taxa, proportional cu numarul de ore neefectuate;
-In cazul in care cursantii adreseaza injurii sau alte cuvinte la adresa institutiei, firma isi rezerva dreptul de a suspenda cursantul fara restituirea sumei achitate...;
-Prin completarea acestui formular cursantul se declara de acord cu aceste conditii.
Prezenta constituie angajament de plata cu titlu executoriu....

Asa arata o "Fisa de inscriere", pe care cursantul o completeaza, o semneaza, achita jumatate din taxa si asteapta sa fie anuntat de catre societate in termen de 10 zile inceperea cursului. In concluzie, in mare parte doar obligatiile cursantului!

Prima intrebare:
E normal ca o astfel de societate sa presteze astfel de servicii doar in baza unei "Fise de inscriere" pe care cursantul o completeaza si o semneaza, aceasta ramanand in posesia societatii sau daca nu cumva cel mai corect ar fi un "Contract"?

A doua intrebare:
Conform legislatiei in vigoare, societatea poate opta intre aceasta "Fisa de inscriere" si un "Contract" sau este de fapt obligata sa incheie contracte cu cursantii, dar nu o face pentru a fugi de o eventuala raspundere legata de logistica, profesori abilitati, s.a.?

Mentionez ca, durata acestui curs este de 60 ore, respectiv 15 sedinte a cate 4 ore. Aceasta informatie este pe site-ul societatii si nicidecum in "Fisa de inscriere".
Cursul l-am inceput, am parcurs 5 sedinte, dar nu am efectuat inca plata pentru a doua rata, intrucat am constatat nereguli legate de calculatoarele (depasite) pe care trebuie sa lucreze cursantii si nu sunt deloc multumit.
Prefer sa nu mai platesc si sa renunt la acest curs, dar ce se poate intampla cu mine avand in vedere urmatoarea clauza din "Fisa de inscriere":
-In cazul retragerii cursantului dupa data inceperii cursului, acesta va suporta plata integrala a cursului;
Totodata, mai mentionez ca nu am vazut o "Condica de sugestii si reclamatii" si iarasi apare o intrebare: este obligatoriu ca o astfel de firma sa aiba acest document?

Scuze daca am postat intr-un forum neadecvat problemei pe care o am!

Va multumesc!