avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate adina_89

Activitate adina_89

Buna ziua.

Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Sa va spun ce s-a mai intamplat! Am scris demisia cu preaviz, si cand am adus la cunostinta angajatorului de aceasta, mi-a spus ca nu-l intereseaza si ca mi-l rupe, eu sustinand in continuare decizia mea de a pleca. Avand in vedere cele spuse, angajatorul nu ma poate obliga sa stau asa e?

Va multumesc inca o data.
Buna dimineata.
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Mai am o intrebare: daca am 3 zile consecutiv absente nemotivate de la locul de munca, legal, mi se desface contractul de munca?Ma poate obliga angajatorul sa stau in preaviz 20 de zile, cat scrie in contractul individal de angajare?

Va multumesc din nou.
Buna ziua.

Suntem intr-o situatie confuza si nu stim daca se procedeaza corect sau nu. Am dori sa stim daca angajatorul are dreptul sa ne traga bani din salar pentru lipsa la inventar (lipsa provenite de la perisabilitatea legumelor-fructelor, si din expirarea lactatelor si a mezelurilor ). In contractul individual de munca nu este prevazut acest aspect, nici nu ni s-a spus la interviu, doar ce "ne-am trezit" acum cu aceasta minunata veste.Ideea ar fi urmatoarea: sa ni se ia de la fiecare angajat cate 850 de lei, avand in considerare ca salarul e de 900 lei(din care 100 de lei sunt incluse tichetele de masa), tot personalul e revoltat, dar nu stim cum sa procedam X-(. In acest caz ne putem da demisia fara preaviz?

Va multumim anticipat.

Asteptam un raspuns, un sfat.