Inteleg si va multumesc pt raspuns,insa mai exista un aspect in situatia noastra,asa cum mama a dobandit casa parintilor ei,asa si tata in urma retrocedarilor a reprimit terenuri agricole din partea bunicilor tatei.Aceste terenuri mama le-a vandut sub forma de indelegere scrisa de mana anumitor persoane fara acordul meu,primind sume importante,sume care acum o parte sunt in banca iar cealalta parte a fost folosita in scopul reinnoirii casei mamei.Asa ca eu nici din aceste dobandiri din partea tatei nu am beneficiat deloc.Ce ma sfatuiti in aceasta situatie?
Parintii mei s-au mutat dupa casatorie in casa bunicilor din partea mamei unde am convietuit zeci de ani impreuna.Tata intre timp a decedat,au decedat si bunicii,proprietarii de drept al locuintei,asa am ramas impreuna cu mama mea.Ulterior m-am casatorit,s-a nascut si un copil si asa am locuit impreuna in armonie cu intreaga familie in aceeasi locatie.Insa aceasta armonie s-a schimbat in momentul in care in viata mamei a aparut un barbat care cu toate ca venind din exterior a inceput sa schimbe regulile casei,iscand prin urmare dispute in familie,prin urmare alegand sa ma retrag cu familia in chirie.Intrebarea mea este daca eu si familia putem avea pretentii sau dreptul sa revenim sa locuim in continuare in casa in care m-am nascut ,locul unde o viata intreaga tata a muncit si inbunatatit locuinta,chiar daca aceasta apartinea bunicilor mei sau daca putem ataca decizia mamei privind refuzul de a convietui ampreuna. Va multumesc anticipat pt raspuns.
Suntem 6 colegi cu aceeasi functie iar nu demult pentru trei dintre noi s-ar fi dispus (verbal) acceptarea pe un alt loc de munca insa mai prost platit(cam jumatate din salarul actual).Cum nimeni nu-si permite in momentul actual o asemenea pierdere dorim sa intrebam la ce repercursiuni ne putem astepta iar in cazul in care nu acceptam mutarea si salarizarea mai mica ce sanse am avea daca atacam in instanta decizia de restructurare a postului care probabil intuim noi,ar fi urmatorul pas.Eu personal sunt cel mai vechi dintre colegii mei,fara abateri disciplinare,chiar si de aceea nu inteleg cum ma regasesc in aceasta situatie.