Buna ziua!
Am o problema... Am fost controlat in buzunarele gecii de catre un agent de securitate (coordonator) in Cora, asta dupa ce mi-am platit cumparaturile facute si am fost invitat "amiabil" la un "control de rutina al cosului de cumparaturi". Ideea este ca am fost insultat, jignit si brutalizat de catre acest agent de paza care era in compania altor catorva colegi de-ai dumnealui. Cu toate ca m-am opus, chiar in timp ce sunam la 112 pe motiv de lipsire de libertate si perchezitie ilegala, dl coordonator mi-a intors buzunarele pe dos! Normal ca nu aveam nimic furat in buzunare... Dupa ce am inchis telefonul, coordonatorul a inceput sa urle la mine "iesi afara!!! pleaca acasa!" (...) Am asteptat echipajul de politie solicitat prin apelul la 112, echipaj care a sosit, s-au dus sa se uita la filmarile "incriminatoare", mi-au dat un raspuns, citez: "au crezut ca ati furat, s-au inselat, puteti pleca acasa" si mi-a intors spatele... Am facut o reclamatie agentului coordonator la Biroul de Relatii cu Clientii, sesizare la care inca nu am primit niciun rezultat.
Acum urmeaza intrebarile. #-o
Daca domnilor de la securitate li se pare ca au vazut ca un client a bagat ceva in buzunar, cine le ofera dreptul de a jigni, insulta, brutaliza (atat fizic cat mai ales psihic) clientul cu pricina?
Adica... am inteles... isi fac meseria... dar de ce cu exces de zel?!? Pana la urma ei sunt platiti de catre mine si altii ca mine de ne facem cumparaturile in acel supermarket! Nu am inteles de ce dl. avocat (caruia nu i-am retinut numele, era ceva cu litera l parca...) sustine ca "daca au inregistrari au dreptul sa retina si sa controleze clientul"... Conform carei legi in vigoare?!
Dar prezumtia de nevinovatie unde e? Cu vacuta milka la pascut de ciocolata matasoasa?!
Ma scuzati ca sunt usor revoltat, insa nu cred ca v-ati dori sa va aflati vreodata in situatia mea. Ma simt total dezarmat, mic si fragil in fata domnilor cu muschi multi si minte invers proportionala cu masa musculara, mai ales cand nici agentii de Politie nu misca niciun deget impotriva abuzurilor comise de catre acestia!
Cu drepturile mele morale, nepatrimoniale cum ramane? Trebuie sa permitem vatamarea valorilor noastre si ale drepturilor noastre extrapatrimoniale?
Dumneavoastra ce actiuni ati intreprinde daca v-ati afla intr-o atare situatie?