Am o actiune pe care instanta -judecatoria, o califica fiind conestatie la executare, in condiltiile OG92/2003 privind Codul de procedura fiscala, insa in cuprinsul actiunii, se ataca Adresa prin care judecatoria a trimis Administratiei Finantelor Publice spre executare, cheltuielile judiciare stabilite printr-o sentinta penala. La aceasta actiune contestatoarea anexeaza si somatia si titlul executoriu emis de AFP si probabil de aceea a fost calificata de intsanta ca fiind contestatie la executare.
Pe scurt, se critica faptul ca Judecatoria a trimis adresa fara sa tina cont de recursul delacarat peste termen, admis si judecat in toate caile de atac. Insa pe portalul instantelor, apare ca recursul ar fi fost respins, deci Judecatoria a procedat corect la emiterea adresei prin care se cere executarea cheltuielilor judiciare de catre AFP.
In calitate de reprezentanta a intimatei, respectiv al AFP, eu m-am gandit sa invoc:
1)lipsa clitatii procesuale a AFP dat fiind ca adresa a crei anulare se cere nu este emisa de AFP ci de Judecatorie
2) inadmisibilitatea contestatiei la executare intrucat la baza executarii se afla un titlu de creanta constand intr-o hotarare data de o instanta judecatoreasca pentru care exista o alta cale de atac, asa cum arata art.172 OG 92/2003
3) pe fond, sa solicit respingerea ca nefondata, motivat de faptul ca AFP a procedat legal la inceperea executarii silite, etc
Discutam cu cineva care zicea sa ridic execeptia de necompetenta, intrucat actiunea e introdusa la Judecatorie si se contesta o adresa care provine de la acea Judecatorie -serviciul executari penale. Dar in acest caz, cine este competent sa judece aceasta actiune?
Pot sa spun faptul ca actiunea nu este motivata in drept si sa isi precizeze actiunea?