Buna ziua,
Sunt administratorul unei firme de instalatii termo-sanitare, prestari servicii, si am o nelamurire legata de perioada de Garantie pe care o pot da la lucrari(manopere). Exista vreo limita a acestei perioade de Garantie a unei manopere sau pot stabili eu aceasta perioada, la un nr de luni/ani cat doresc si cat consider(fireste, obligatie contractuala)? Ma conditioneaza vreun normativ, vreo lege ca aceasta perioada de garantie a manoperei executate sa fie de x luni, sau y ani? Trebuie ca perioada de garantie a manoperei sa fie mai mica sau cel mult egala cu garantia producatorului vreunui sistem sau echipament termo-sanitar? In cazul in care este posibila marirea termenului de garantie a manoperei, trebuie sa anunt undeva, sa intocmesc vreun dosar, sa il depun la vreo institutie anume, sau nu este nevoie decat de a specifica aceste termene in contractele firmei cu beneficiarii?
Pe de alta parte, am contracte cu furnizori de echipamente ce imi dau garantie de producator de 3 ani, de 5 ani, de 10 ani. Eu pot mari aceasta garantie(a produsului), sau trebuie acordul producatorului, ori altceva? Trebuie intocmit si depus vreun dosar la vreo institutie anume sau este suficient sa specific aceasta perioada de garantie in contractele cu beneficiarii?
Sper sa fi ales categoria potrivita acestui subiect si sa-l fi formulat bine.
Multumesc anticipat.