avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate IrinaDeac

Activitate IrinaDeac

Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri. Dorim casatoria oficiata la centrul Home Affairs al Africii de Sud din Cape Town. Probabil ca in intervalul de 6 luni de la oficierea casatoriei, vom aplica pentru resedinta comuna in Romania. Multumesc si Paste Fericit!
Multumesc mult pentru raspunsuri, eforturi si timpul acordat. Intrebarea a fost pusa pentru a se evita situatia stanjenitoare a incheierii unui contract prenuptial. Cum ma sfatuiti sa procedez astfel inca bunurile mele sa ramana bunurile mele in orice situatie, fericita sau nefericita? Contractul prenuptial este valabil numai in caz de deces sau in toate cazurile? Multumesc inca odata Dnei Contabile si celor doi Domni avocati implicati in aceasta dezbatere intradevar.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Legea locala specifica: If an antenuptial contract has not been drawn up, South African marriages are automatically ‘in community of property’. This means that all property owned becomes part of a joint estate, whether either of you has acquired it before or after marriage.
Multumesc pentru raspuns. Din pacate sunt cam confuza din cauza raspunsurilor diferite. Inteleg ca nu sunt situatii obisnuite. M-ar bucura raspunsul referitor ca legea romana se aplica in cazul imobilelor din Romania. Puteti va rog sa faceti trimitere la legea care precizeaza acest lucru? Multumesc mult pentru timpul acordat.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt. In cazul nostru nu exista deocamdata o resedinta comuna in Romania iar casatoria va avea loc in Africa de Sud. Nu doresc insa nici incheierea unui contract prenuptial. Imi puteti sugera o alta metoda in litera legii? Multumesc.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Multumesc mult pentru raspuns. Deci legea complet opusa din Africa de Sud (bunurile devin comune) nu se aplica dupa casatorie? Multumesc.
Buna ziua,

As dori un raspuns la intrebarea urmatoare: daca bunurile achizitionate (teren, case, automobile) de sotie inainte de casatoria cu un cetatean din Africa de Sud raman bunuri proprii ale acesteia. Casatoria se oficiaza in Africa de Sud iar legea locala stipuleaza ca bunurile chiar si cele achizitionate inaintea casatoriei devin automat bunuri comune dupa casatorie. Doresc sa stiu ca in momentul in care se doreste vanzarea unui bun al sotiei (Romania) achizitionat inaintea casatoriei, deci in momentul procesului de vanzare sotul (Africa de Sud) va trebui sa isi dea acordul pentru vanzare, sau daca legea romaneasca se aplica pe teritoriul Romaniei in acest caz si nu este nevoie de acordul sotului pentru vanzare.
Multumesc,
Irina Deac