avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Activitate Denysa29

Activitate Denysa29

Răspuns la discuția concediere revenire cic
Extras din OUG 111/2010...
"Art. 6
(1) Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
(2) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului."
Deci... si concediul fara plata este considerat CCC. Cu alte cuvinte... revenirea definitiva inseamna atunci cand copilul implineste 2 ani si nu mai ai posibilitatea sa obtii nici un fel de CCC, indiferent de natura lui... cu indemnizatie sau fara... sau... cu alte cuvinte, perioada in care primesti stimulentul de insertie (pana cand copilul implineste 2 ani) si este prevazuta si in art. 25 alin. 2 lit b poate fi considerata ca revenire temporara....
Si cred, de fapt, ca asta a dorit si legiuitorul sa legifereze, pentru a nu exista o discriminare intre mamica care opteaza pentru CCC de 2 ani si cea care opteza pentru un an si se intoarce mai devreme la munca.
Răspuns la discuția concediere revenire cic
Multumesc pentru raspuns... acum alta nelamurire care nu este precizata in legislatie...
Ce se intelege prin revenire definitiva pentru ca eu as avea dreptul (iar angajatorul obligatia de a aproba) la un concediu fara plata de maxim 4 luni... deci poate fi considerata revenirea mea, inainte ca al meu copil sa implineasca un an, ca revenire temporara... sau nu este asa....
Răspuns la discuția concediere revenire cic
tudorvaleriu a scris:

1. Din OUG 111/22010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25

(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art.2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

2. Intr-adevar acest "cu pana la 6 luni" lasa posibilitatea interpretarii de catre angajator care poate inceta CIM mai repede de 6 luni.


Eu ma aflu in situatia de la alin 2 pct b... de cateva zile...
Adica m-am intors mai devreme decat un an, beneficiez de stimulentul de insertie pana cand copilul implineste doi ani...
In aceste condiitii cat timp mai pot beneficia de "protectia" postului si salariului?
Si inca o intrebare: Angajatorul poate modifica unilateral CIM? (adica functia si postul?) in conditiile in care vrea sa desfiinteze postul pe care am fost reprimita la serviciu ?