avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate acvila32

Activitate acvila32

In octombrie 2011 am fost angajata, conform unei decizii a Inspectoratului Scolar, cu un sfert de norma, in calitate de administrator financiar (contabil sef) la o unitate scolara.
In luna ianuarie a.c., in urma unei decizii a CA a scolii s-a decis intregirea normei cf Legii Educatiei Nationale 1/2011, art 97 alin 2 lit b si art 104 alin 3 si 4, si a adresei 679/01.06.2011 a Directiei generale Economic, Finante si Resurse Umane din cadrul MECTS prin care se comunica necesitatea constituirii de posturi de contabili sefi pentru asigurarea evidentei contabile la nivelul scolilor preuniversitare.
Mentionez ca la data de 1 ianuarie 2012 am fost angajata cu contract de munca pe termen nedeterminat, in calitate de administrator financiar.
In luna martie a.c., a venit un control al Curtii de Conturi la Primaria de care apartin cele trei scoli pentru care lucrez (scoala unde lucrez efectiv este scoala coordonatoare, iar celelalte doua sunt secundare, conform Legii Invatamantului mentionate mai sus).

Controlul a implicat activitatile pana la data de 1 ianuarie 2012.

Cu ocazia acestui control survenit in urma cu cateva zile, mi s-a comunicat ca intregirea normei nu este legala pentru ca nu a venit in urma unei decizii a Inspectoratului, ci a CA apartinand de scoala.

Mentionez ca in perioada ianuarie - martie am activat cu norma intreaga, 8 ore pe zi, la scoala unde am fost angajata, si ca pentru a face acest lucru am renuntat la un alt serviciu, tot cu carte de munca, pe care il aveam la o firma privata pana la data de 31 decembrie 2011.

Problema care se pune este ca in urma atentionarii Curtii de Conturi, ISJ s-a autosesizat si mi-a comunicat ca nu poate sa faca plati salariale aferente lunii martie catre subsemnata decat in cuantumul echivalent pentru un sfert de norma, indiferent de prevederile din contractul meu de munca (norma intreaga), cat si de faptul ca am fost prezenta la serviciu conform cerintelor din contractul de munca, adica norma intreaga.

Altfel spus, desi am lucrat cate 8 ore pe zi si am CM de 8 pe zi, Inspectoratul (care aproba statele de functii) accepta sa imi plateasca doar drepturile salariale pe 2 ore pe zi.

Adaug ca in lunile ianuarie - februarie 2012, ISJ a acceptat sa faca plata intreaga a salariului meu, si ca sesizarea Curtii de Conturi catre ISJ a fost sub termeni informativi si nu imperativi, data fiind situatia in care Curtea facuse control doar relativ la aspectele financiar - contabile de PANA la 31 dec 2011.

Intrebarea mea este urmatoarea:

In contextul in care am un contract de munca legal, in care scrie clar ca am de prestat 8 ore pe zi si ca drepturile mele salariale sunt de x lei, iar eu mi-am indeplinit obligatiile de serviciu, exista baza legala pentru ISJ ca sa imi refuze plata salariului pe luna martie a.c. ?

In acelasi context, ar fi legala trecerea mea la un sfert de norma, din moment ce astfel se modifica un contract de munca pe care eu nu l-am incalcat si implicit nu exista, in opinia mea, conditii legale pentru rezilierea sau modificarea lui UNILATERALA, indiferent de faptul ca angajatorul (scoala) a interpretat initial posibil eronat o legislatie oricum confuza ?

In contextul in care am renuntat la un serviciu unde aveam contract de munca pana in dec 2011, pentru a veni la acest nou loc de munca in conditiile clare ale contractului cu norma INTREAGA, exista baza legala pentru a actiona, eventual, in instanta si cere daune morale - dat fiind ca mi s-au creat prejudicii financiare pe termen lung ?