avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate eu0800

Activitate eu0800

Multumesc pentru raspuns, asta este o buna solutie temporara . Poate m-am exprimat gresit, bunicii copiilor vor sa detina custodia totala , ceva gen adoptie nu sunt foarte familiarizat cu termenii juridici si poate ii mai incurc. Mama copiilor e de acord sa vina in tara si sa semneze orice act e necesar pentru a renunta la drepturile de parinte si sa transfere aceste drepturi deopotriva cu responsabilitatile privitoare celor doi minori catre bunicii acestora.

Ceea ce incerc sa aflu este daca acest lucru este posibil printr-un birou notarial sau este necesara actiune in instanta.
De retinut faptul ca minorii au domiciliul la bunici iar asistentul social din localitate e la curent cu situatia actuala. Cu stima :).
Buna ziua, situatia sta cam asa.
Sunt doi copii minori in varsta de 5 si 6 ani abandonati de mama la cateva luni de la nastere. Amandoi copiii poarta numele mamei intrucat pe certificatul de nastere figureaza "tata necunoscut" la ambii.
In tot acest timp ei au fost in grija bunicilor si nu a fost nici o problema . Acum cel mai marisor intra la scoala si apar probleme datorita necesitati unor semnaturi ale parintelui care actualmente nu se afla in tara.
S-a discutat situatia in familie si s-a ajuns la o intelegere prin care mama copiilor e de acord sa renunte la drepturile parintesti in favoarea bunicilor.

1. Se poate face aceasta incredintare la notar sau e neaparat necesar implicarea instantei judecatoresti, in conditiile in care toata lumea e de acord cu acest lucru ?
2. Daca e musai la tribunal, care ar fi pasii de inceput si ce proceduri impune toata povestea asta?

P.S. Am cautat foarte mult pe forum insa nu am gasit nici o situatie similara. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.